Szakmai egyeztetés a Baptista Egyházi Módszertan munkatársaival

Az Ökumenikus imahét idejére esett a Katolikus Szeretetszolgálat Módszertani Központjának, valamint a Baptista Egyházi Módszertan munkatársainak találkozója. A szakmai egyeztetések mellett a tapasztalatcsere és egymás munkatársainak és munkájának jobb megismerése volt a cél.  

Az egyházi módszertanok közül 2001-ben elsőként a katolikus módszertan alakult meg, ezt a feladatot kezdettől fogva a Katolikus Szeretetszolgálat látja el.  Szakértői gárdánkon keresztül elsődleges célunk a katolikus fenntartású szociális intézmények szakmai munkájának, spirituális életének segítése, valamint szakmai protokollok és stratégiák kidolgozása számukra.

A 2017-ben alakult Baptista Egyházi Szociális Módszertan "a jogszabályban meghatározott módszertani feladatokon túlmenően eszköztárunkkal a folyamatos modernizálást, a minőségbiztosítást és a hatékony működtetést kívánjuk támogatni. A keresztény értékrend megtartásával a baptista szociális gondoskodás hagyományainak ápolását kívánjuk megvalósítani a személyes gondoskodást nyújtó ellátások jogszabályokra alapozott működése mellett. Kijelölt módszertani intézményként az országban működő valamennyi baptista szociális szolgáltató és intézmény komplex módszertani tevékenységét vállaljuk fel, egységes, magas színvonalú, szakmailag támogatott feladatellátás megvalósításával." /forrás: szocialismodszertan.hu/