Rólunk írták

”Itt az a jó, hogy mindenkit tisztelnek”

"Édesanya két és fél évig „vendégeskedett” a Migazzi Szeretetotthonban. Az intézmény munkája, szellemisége 100%-ig fedi elnevezését. A Mama jól érezte magát, elégedetten beszélt ellátásról és a személyzetről. Ő, aki igen kritikus volt, többször kijelentette:.”itt az a jó, hogy mindenkit tisztelnek”  Egy gondoskodásra szoruló ember szájából, nem hangozhat el szebb elismerés! Mi, a hozzátartozók is ugyanezt tapasztaltuk. Hetente, változó napokon, és időpontokban mentünk, az elfoglaltságunktól függően. Mama környezetét és őt magát is,  mindig jól ápoltan találtuk. A portások udvariasan fogadtak, az ápolók kedvesen, készségesen adtak felvilágosítást és akceptálták esetleges kéréseinket. Megható és szívet melengető volt az a szeretet..."

Egy találkozó élménye

Az ország számos pontjáról több száz idős érkezett a találkozóra, amelyet Győr immár 11-ik alkalommal hirdetett meg. A program szakmai témája a demencia. „Az Országos Találkozó egyik legszebb pillanata, amikor a hazánk különböző pontjairól érkező szépkorúi régi ismerősként köszöntik egymást az Egyetemi Csarnok bejáratánál.” – fogalmazott Panker Mihály a szervező Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója.

További média visszhangok megtekintése

Játék korhatárok nélkül

Játék korhatárok nélkül, ezzel a címmel rendezi meg kedden és szerdán, immár 11. Országos Találkozóját a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. A két napos programsorozat szervezői számos játékkal, vetélkedővel és sportolási lehetőségekkel várták az ország számos pontjáról érkezett szép korúakat, akik most a jókedv és a vidámság jegyében kapcsolódhatnak ki. Ki – Mit - Tud, egészségmegőrző programok, generációs vetélkedő és táncmulatság is szórakoztatja a két nap során az időseket, miközben az időskori kóros feledékenység, a demencia témakörében is hallhatnak tájékoztatót a résztvevők.

Forrás: gyorplusztv

Demenciáról másként – szakmai napot tartottak Győrben

A Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat június 9-én, Győrben a Széchenyi István Egyetemen tartotta meg az „INDA – Demenciáról másként!” elnevezésű projekt disszeminációs szakmai napját – tájékoztat a szervezet.

A konferencián köszöntőt mondott Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára; Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára; Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere; valamint Egervári Ágnes, a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat főigazgatója.A szakmai napon megvalósult programok, előadások a demens személyek komplex gondozási lehetőségeire irányították a figyelmet, a gondozók számára kínált képzési alternatívák álltak a fókuszban.

Oldalak