Rólunk írták

„Fellélegeztünk” – Oltás utáni tapasztalatok a Katolikus Szeretetszolgálat egyik idősotthonából

Zárdakert Idősek Otthona, Dabas

Januárban az idősotthonokban is megkezdték az ellátottak és a dolgozók Covid-19 elleni beoltását. A járvány és az oltás tapasztatairól, valamint a 70 éve működő intézményről Kocsis Edina, a dabasi Zárdakert Idősek Otthonának intézményvezetője számolt be, nem titkolva, milyen felszabadító élményként élik át, hogy a vakcinának köszönhetően védettséget szerezhetnek a koronavírus ellen.

A teljes cikket a Magyar Kurír oldalán, ITT olvashatja el.

Kollégáink a Mária Rádió adásaiban

A Mária Rádió "Hit, értelem, gyógyulás" c. műsorában Dr. Csókay András és Dr. Machó Adrienn készített interjút Balog Józsefnével, a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthonának intézményvezetőjével. Az interjú a műsor 2020. november 24-i adásában hangzott el.

A Rádió "Napindító" c. műsorának 2020. október 9-i adásában pedig a Dr. Vajda Norbert főigazgatóval készült interjút hallgathatják meg a felvétel 27. percétől.

Mindkettőt ajánljuk figyelmükbe!

Együttműködési megállapodást kötött a Katolikus Szeretetszolgálat és a Budapesti Szent Ferenc Kórház

A Katolikus Szeretetszolgálat és a Budapesti Szent Ferenc Kórház hosszú távú szakmai együttműködési megállapodást kötött, amelyről szeptember 30-án sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában.

”Itt az a jó, hogy mindenkit tisztelnek”

"Édesanya két és fél évig „vendégeskedett” a Migazzi Szeretetotthonban. Az intézmény munkája, szellemisége 100%-ig fedi elnevezését. A Mama jól érezte magát, elégedetten beszélt ellátásról és a személyzetről. Ő, aki igen kritikus volt, többször kijelentette:.”itt az a jó, hogy mindenkit tisztelnek”  Egy gondoskodásra szoruló ember szájából, nem hangozhat el szebb elismerés! Mi, a hozzátartozók is ugyanezt tapasztaltuk. Hetente, változó napokon, és időpontokban mentünk, az elfoglaltságunktól függően. Mama környezetét és őt magát is,  mindig jól ápoltan találtuk. A portások udvariasan fogadtak, az ápolók kedvesen, készségesen adtak felvilágosítást és akceptálták esetleges kéréseinket. Megható és szívet melengető volt az a szeretet..."

Oldalak