Természetes gyermekáldás

2018. januárban megkezdődött a „Természetes gyermekáldás” című projekt megvalósítása

Európa szerte, és így Magyarországon is, több mint 35 éve tart a népességfogyás. Magyarország Kormánya az eltelt években számos intézkedéssel segíti a családokat. A társadalmi igényekre válaszolva, a Katolikus Egyház is komolyan törekszik segíteni azoknak a pároknak, akik nehézségekkel küzdenek gyermekvállalás terén. 2018. január 1-jén indult a Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” című projektje, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg. A projekt előreláthatólag 2019. december 31-ig fog tartani.

A projekt általános célja, hogy a magyar társadalom, szakemberek és laikusok egyaránt megismerhessenek olyan módszereket, melyek mind orvos szakmailag, mind etikailag teljes mértékben elfogadhatók, és sem az orvosnak, sem a pácienseknek nem okoznak egészségügyi vagy lelkiismereti problémát.

Pályázat FEMM Medical Management képzésre

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG
orvosok és egészségügyi szakdolgozók részére

FEMM Medical Management
képzésen való részvétel támogatására

A képzést elsősorban azoknak az orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak ajánljuk, akiknek a munkája a meddőség és női hormonzavarok kivizsgálásával, illetve a női reprodukciós egészséggel függ össze. A képzés kiterjed a neurofiziológia fejlődésére, a reproduktív egészség és táplálkozás közötti összefüggések, az agy és az endokrin hatások megértésére, valamint arra az endokrinológiai koncepcióra, mely szerint az ovuláció az egészségre utaló jel. A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta szabadon választható tanfolyamként. A képzés elvégzésével az orvos résztvevők 15 kreditpontot szereznek. Az egészségügyi szakdolgozók a 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendeletben foglaltak szerint kapnak kreditpontot.

Képzőintézmény: a FEMM Foundation (228 East 71st Street, New York, NY 10021, USA) 

A pályázat sikeressége esetén minden ösztöndíjas részére a teljes részvételi díj (2500 USD, azaz 700.000 Ft) 95 %-os résztámogatást biztosítunk, a támogatás az 5%-os önerőhöz kötött  (35.000 Ft). Támogatható pályázatok száma : 30

*  A részvételi díj a tandíj mellett a következőket is tartalmazza:

          a) folyamatos szinkrontolmácsolás angol és magyar nyelvek között;

          b) a képzési anyagot magyar nyelven kinyomtatva;

          c) FEMM Health mobil alkalmazáshoz történő hozzáférést 5 évig és az alkalmazás magyar nyelven történő rendelkezésre állását

          d) A képzés magyarországi helyszínen történő biztosítását

A részletes pályázati feltételeket a csatolt Pályázati felhívás tartalmazza.

Pályázatok benyújtása: A pályázat benyújtása az alábbi jelentkezési adatlap kitöltésével és a Pályázati felhívásban előírt mellékletek feltöltésével történik. A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 15.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A jelentkezési határidő MEGHOSSZABBITVA 2019. március 21-ig

Üdvözlettel és az áprilisi személyes találkozás reményében, a Természetes gyermekáldás c. projekt munkatársai

A képzés helyszíne Budapest belvárosa, a szállását és ebédjét minden résztvevő magának intézi és fizeti. A konferencia közelében ajánlunk majd szállodákat (ezekben éjszakánként/fejenként 20.000 Ft körüli árakkal kell majd kalkulálnia a résztvevőknek + 3000-4000 Ft/fő értékű ebéd rendelési lehetőségével)

Képzés napja vagy napjai: 
2019. április 26. (péntek) 09:00 - 18:00
2019. április 27. (szombat) 09:00 - 18:00
2019. április 28. (vasárnap) 09:00 - 17:00
Helyszín: 
Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr utca 35.)