Szolgáló szeretet veszélyhelyzetben is

Kapcsolattartás a látogatási és kijárási tilalom idején

A kialakult járványügyi helyzet miatt indokolttá vált látogatási és az intézményből való kijárási tilalom kihívás a lakóinknak és a hozzátartozóiknak egyaránt. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk kollégáinkkal enyhíteni ennek az időszaknak a nehézségeit. Kapcsolattartásra szűkített keretek között, de jelenleg is van mód.

Tartson velünk a veszélyhelyzet idején!

Úgy gondoltuk, hogy a koronavírus-járvány idején, a szeretet megnyilvánulására, valamint annak leleményes gyakorlására is fontos figyelmet fordítanunk. A Katolikus Szeretetszolgálat minden időben megtette mindezt, azonban különösen szeretnénk hangsúlyozni a jelentőségét a mostani veszélyhelyzetben. A szeretet különböző gesztusait tartozunk gyakorolni ilyenkor is, sőt igazán csak a nehézségek között fejlődhet a jellem „tűzben megpróbált arannyá” (Jel. 3.17.).

Egy különleges hét krónikája

Ahogy a világot és országunkat, úgy bennünket is nehezen érintett a kialakult járványügyi állapot. A legfontosabb küldetésünknek azonban most azt tekintjük, hogy ami csak emberileg lehetséges minden óvintézkedést megtegyünk és megóvjuk idős Lakóink testi és lelki egészségét egyaránt. A lelki egészség védelme ebben a gyorsan eszkalálódó, rendkívül állapotban a szokásosnál is kiemeltebb figyelmet kap. Mentálhigiénés munkatársainkkal ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy ami pozitívumot csak lehet, kihozzunk ebből a helyzetből és a negatív hírek helyett mi a napfényt és az örömteli pillanatokat költöztessünk Lakóink szívébe.