Módszertani anyagok

Szakmai nap - Fókuszban a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás

A Katolikus Szeretetszolgálat Módszertani Központja 2018-ban a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás területén is szakmai fejlesztést indított el.

Ezen munkához kapcsolódóan szakmai nap megvalósítására került sor, melynek fő témája a pszichiátriai és szenvedélybetegséggel küzdő személyek és hozzátartozóik ellátása volt. A résztvevők a hagyományos és új típusú pszichoaktív szerhasználatra adható szakmai válaszok megfogalmazására és megosztására törekedtek.

A program megvalósítására 2018. 11. 27-én 9:00-15:00 óra között került sor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Irodaházának oktatási termeiben.

A programon közel fél száz szakember vett részt, összesen 27 intézmény képviseletében. Részt vettek: szenvedélybeteg és pszichiátriai betegek szociális alapszolgáltatást nyújtó szervezetek-, valamint családsegítő és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat végző intézmények munkatársai.

„Demenciával élők nappali ellátásának szakmai irányelvei“ szakmai műhely

Szakmai nap Csákváron a szociális területen dolgozó szakembereknek - beszámoló

Fókuszban a család- és a gyermekjóléti szolgáltatások - Katolikus Módszertani Nap Csákváron

2018.03.21. - A Katolikus Módszertani Központ idei első minősített szakmai napjára 2018. március 21-én került sor Csákváron. Fókuszban a család- és a gyermekjóléti szolgáltatások - címmel szerveztek konferenciát a Szeretetszolgálat munkatársai, amelyen közös gondolkodásra, párbeszédre hívták a terület elismert szakembereit. A nehéz helyzetű családok gyerekeivel, vagy a rászoruló szülők élethelyzetével foglalkozó tevékenység ugyanis komoly szakmai együttműködést, közös gondolkodást igényel az érintett intézmények részéről. Mintegy 60 szakember vett részt a módszertani programon a gyermekvédelmi szolgálatok és központok, és a családok átmeneti otthonának együttműködő társintézményeiből.