Látogatási szabályok 2021.11.23

Változtak a látogatási szabályok.

A látogatás feltétele az érvényes védettségi igazolvány bemutatása.

Tisztelt Hozzátartozók!

A járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása miatt intézményünkben is módosulnak a látogatási és kijárási szabályok. A változások bevezetésével igyekeztünk megteremteni Szeretteik biztonságos látogatásához szükséges megfelelő feltételeket.

Az intézmény elhagyását követő visszaérkezés szabályai a Házirendben foglaltakon túl:

  • COVID-19 elleni booster oltással (3.oltás, illetve Jansen vakcinával végzett alapimmunizálás után egy oltás) rendelkező járványügyi korlátozás nélkül.
  • COVID-19 elleni alapimmunizálással (2.oltás, illetve Jansen vakcinával 1.oltás) rendelkező ellátott egy negatív eredményű SARS-CoV-2 Ag gyorsteszt birtokában. Teszt beszerzése az Ellátott illetve a Hozzátartozó feladata, a tesztelést a szakképzett kollégák elvégzik, a teszt eredményéig az Ellátottat izolálni szükséges.
  • A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező ellátottak esetén a visszatérést követően 10 napos izoláció szükséges, majd SARS-CoV-2 PCR teszt elvégzése, melynek megszervezése a Hozzátartozó illetve Ellátott feladata.

Az izolációs helyiségek korlátozott száma miatt minden esetben előre egyeztetni szükséges a visszaérkezés időpontját. Izolációs helyiség hiánya miatt az intézménybe való belépés megtagadható.

Lakóink egészségi állapotát figyelembe véve az intézmény elhagyása minden esetben kísérővel tehető biztonságossá (lásd Házirend). A kísérő személy védettség igazolásának menete megegyezik a Látogatókra vonatkozó szabályokkal.

A kijárási szabályok nem vonatkoznak az egészségügyi intézménybe, gyógykezelés céljából történő intézmény elhagyásra. Ilyen estekben az aktuális NNK eljárásrend az irányadó.

Látogatási időpontok és helyszínek:

Mobilizálható ellátottak esetében szabadtéren az intézmény kertjében, kedvezőtlen időjárás esetében a télikertben, tornateremben, könyvtárban, illetve a közösségi helyiségekben az alábbi időpontokban lehetséges: 10-18 óráig a Házirendben foglaltak alapján.

A lakószobákban Látogatók kizárólag engedéllyel, fekvő beteg látogatása céljából tartózkodhatnak.

A látogatási lehetőség kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkozik. A védettségi igazolványt a látogatónak fel kell mutatni. A védettségi igazolvány csak a személyi igazolvánnyal/útlevéllel együtt érvényes.

A járványügyi és a veszélyhelyzet nem szűnt meg, az intézménynek folyamatosan fent kell tartani a megfelelő óvintézkedéseket (pl. izoláció biztosítása), ezért a lakószobákban Hozzátartozók továbbra is kizárólag engedéllyel tartózkodhatnak (pl. fekvőbetegek látogatása céljából). Kérjük, hogy lehetőség szerint előre jelezzék, ha az Ellátottakat az intézményből - akár rövid időre is – el szeretnék vinni, illetve ha fekvőbeteghez jönnek látogatóba. Amennyiben nem tesznek előre jelzést, akkor kérjük, hogy türelemmel várják ki, míg a munkatársaink rendelkezésükre tudnak állni.

A látogatások ideje alatt a szájmaszk szabályos és folyamatos használata az intézmény egész területén kötelező.

Izolált Lakó nem látogatható!

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező Hozzátartozók kapcsolattartási lehetőségei:

A korábbi gyakorlatnak megfelelően előre egyeztetett időpontban, az érintett Ellátottnak lehetőséget biztosítunk havonta egy alkalommal maximum 20 perc időtartamra érintésmentesen, a kapuban (szabad téren) történő találkozásokra, vagy telefonon (videó hívással is) biztosítunk kapcsolattartási lehetőséget. Az érintésmentes látogatásra és videó hívásra előre telefonon kell időpontot kérni.

Az időpontkérést minden hétfőn és szerdán 10 és 12 óra között lehet megtenni az alábbi elérhetőségeken:

  • BOROSTYÁN részleg: 30/4527750
  • NEFELEJCS részleg: 30/4513009
  • ORCHIDEA részleg: 30/4532799 
  • VIDEÓ HÍVÁSHOZ időpontkérés a Borostyán részlegre: 30/2063862

LÁTOGATÁSI TILALOM ELRENDELÉSE

Amennyiben az intézményben épületenként az ott ellátott gondozotti létszám 5%-át meghaladja a SARS-CoV-2 fertőzöttek száma, akkor az érintett épületben ideiglenes látogatási tilalom lép életbe. Az ideiglenes látogatási tilalomról az intézmény honlapján illetve az intézmény bejáratánál tájékozódhatnak. Az ideiglenes látogatási tilalom nem terjed ki a COVID-19 elleni booster oltással (3.oltás, illetve Jansen vakcinával végzett alapimmunizálás után egy oltás) rendelkező Ellátottakra és a COVID-19 elleni booster oltással (3.oltás, illetve Jansen vakcinával végzett alapimmunizálás után egy oltás) rendelkező Látogatóra.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor megfelelő védőöltözetet biztosítunk a látogatóknak.

A 2021.07.20-án kiadott látogatási és kijárási korlátozásokkal összefüggő szabályok 2021.11.23-án visszavonásra kerülnek.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Dabas, 2021.11.23. Kocsis Edina intézményvezető

Állomány neveMéret
PDF ikon latogatasi_kijarasi_szabalyok_2021_11_23.pdf687.02 KB