Zarándoklat Mátraverebély Szentkúton

2022. június. 24-én a Csákvári Szent Vince Otthon lakói és dolgozói a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeivel közös zarándoklaton vettünk részt, a Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhelyen. Az utazás alatt ismertetőt hallgattunk meg a kegyhely történetéről.

A szentmisén megerősítettük keresztény elkötelezettségünket, Mária hitünket. Az otthonunkban élőkért és dolgozókért a következő könyörgést fogalmaztunk meg:

„Add Urunk, hogy az otthonban élők nyitott és bátor szívvel, kölcsönös szeretetben tudják egymást elfogadni és tisztelni! Adj nekik szilárd hitet, hogy szembe tudjanak nézni az idős korral járó nehézségekkel! Megemlékezünk az otthon maradt beteg testvéreinkről, kérjük rájuk áldásodat. Jóságodba vetet hittel és bizalommal kérünk áld meg Urunk az otthonunk dolgozóit, hogy munkájukat a Te dicsőségedre és az otthonban élők idősek javára végezzék! Segítsd őket, hogy a nehézségek és terhek alatt is erősek legyünk és a szeretet irányítsa mindannyiunkat. Emlékezz meg intézményünk valamennyi elhunytjáról, kérünk téged adj örök üdvösséget nekik! Adj Uram közösségeinknek békét és egyetértést! Hallgass meg Urunk!”

Hálásak vagyunk, hogy ismét megtapasztalhattuk „Szentkút az Istennel, az önmagunkkal, az embertársainkkal és a teremtett világgal való kiengesztelődés szent helye.”