Virágos május a Családok Átmeneti Otthonában

„A nagy természet
Miként ragyog.
A nap mi fényt vet!
Mily illatok!

Föld, ág rakodtan
Szines virággal,
Minden bokorban
Ezer madárdal.

Ezer kiáltás
Visszhangra vár:
"Ó, föld, ó áldás,
Ó, napsugár!"

/Goethe: Májusi dal/

A május hónapot a régi magyar katolikus naptár szerint pünkösd havának, a régi székely-magyar naptár szerint pedig az ígéret havának nevezik.

Május első vasárnapján köszöntjük az Édesanyákat.  A Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek ezen a szép napon szívhez szóló versekkel, dalokkal és a saját maguk készítette színes virágokkal köszöntötték Édesanyjukat.

A május a tavasz egyik legszebb hónapja. Megújul a természet, zöldellnek és virágoznak a fák, hajnalban a madarak vidám énekére ébredünk, mely mosolyt csal arcunkra.

Az intézményben is kezdetét vette a megújulás. Közös munka során került sor a tavaszi nagytakarításra és kertrendezésre. Virágba borult az intézmény. A gyermekek és szüleik, valamint a dolgozók mindannyian azon fáradoztak, hogy barátságos, vidám, lélekmelengető környezetet alakítsanak ki. A gyermekek és szüleik szorgos kezeikkel szebbnél szebb virágokat ültettek el a virágosládákba. A színes virágok látványa örömforrás mindenki számára, legyen akár az Otthonban élő, itt dolgozó, vagy éppen az utcáról betekintő ember.