Vezetőápolók első idei találkozója

A Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek vezetőápolói találkoztak február 8-án a XXIII. János Otthon Jerikó Házában. A Szeretetszolgálatnál különösen is figyelemmel kísérjük a különböző szakterületekben dolgozók munkáját, lelki és szakmai fejlődését. 

A hagyománnyá vált, negyedévenként megtartott fórum lehetőséget biztosít a vezetőápolók számára a találkozáson túl az intézmények földrajzi, fizikai adottságainak megismerésére, valamint arra, hogy a mindennapokban csupán telefonos, vagy elektronikus levelezésen túl személyesen egyeztessenek aktuális témákban egymással és a szervezet egészségügyi szakreferensével, a találkozók megálmodójával.

A tavalyi évben az alapápolási és a szakápolási protokollok megújítása történt meg a közös gondolkodás segítségével. Ebben az esztendőben a szakmai munkaköri leírások revideálását kezdték meg a szakemberek. Ezek a találkozók lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző adottságú intézményekből érkező, különböző körülmények között dolgozó munkatársak úgy alkossanak meg egy közös dokumentumot, hogy abban mindenki képviseltetheti a saját szempontjait. A tapasztalatcserén és a jógyakorlatok megosztásán túl így az emberi kapcsolatok is erősödnek.