Ünnepi megemlékezés a Lelki Rehabilitációs Otthonban Bakonyszücsön

Isten éltesse a szociális munkatársakat! Jó egészséget kívánunk!
Isten éltesse a szociális munkatársakat! Jó egészséget kívánunk!

1997. óta Magyarországon a szociális szférában szolgálatot teljesítők számára piros betűs nap november 12.-e. A naptárban ugyan nem ünnepnapként van jelölve, viszont ezen a napon pár percre megállunk, hogy elismeréssel adózzunk a szociális tevékenységet végzők munkája iránt a SZOCIÁLIS MUNKA NAP-ja alkalmából. Visszatekintsünk és ismét erőt gyűjthessünk a további áldozatkész feladatellátáshoz.

Nincs ez másként a mi Otthonunkban sem. Délelőtt kis megemlékezés keretében Forsthoffer Erzsébet intézményvezető köszönte meg a KOLLÉGÁK szolgálatát, melyet a beteg, sokszor meggyengült lelki állapotú embertársaink érdekében végeznek. Kiemelte áldozatos tevékenységüket és azt a szeretetteljes bánásmódot, amellyel az intézménybe érkezőket fogadni tudjuk.

A köszönet nemcsak szavakban, hanem tárgyi és pénzjutalomban is megnyilvánult. Az ajándékok fedezetét a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványa, valamint a Fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat biztosította.

A kis rövid ünnepség nem ért véget ezzel, hiszen ma Szent Márton Napja alkalmából meglepetésként, az érintettekkel együtt, a további közösségépítés jegyében   ünnepi ebédet, libalakomát is elfogyaszthattunk, amely szintén támogatásból valósult meg.

Az intézményvezető ebéd előtt felidézte Szent Márton legendáját, majd az ízletes ebédet jó hangulatban, az arcokon a megilletődöttség tükröződése mellett fogyasztottuk el.

Ismét bebizonyosodott, hogy nagyon sok jószándékú ember segíti munkánkat, amit ezúttal is HÁLÁSAN KÖSZÖNÜNK!