Újabb fejlesztések az Otthonban!

Az elmúlt időszak sem telt tétlenséggel az Otthonunkban. A vírushelyzet miatt elrendelt felvételi zárlat következtében sajnos nem tudtuk vendégeinket fogadni, de kihasználtuk a rendelkezésre álló időt és nagymérvű fejlesztésekbe kezdtünk.  

A legnagyobb örömünk, hogy a tavaly elkészült és átadott épületegységünkben szponzoráció segítségével sikerült kialakítani és berendezni egy orvosi szobát, mely nagyban hozzájárul a jogszabályi előírások teljesítéséhez, valamint a korszerű szolgáltatásnyújtáshoz.  A jószándékú támogatást ez úton is hálásan köszönjük!

Az ódon Plébániaépületben is szisztematikus átalakításokba kezdtünk, jórészt házilagos kivitelezésben. Munkánk eredményeképpen sikerült kialakítani és berendezni egy pszichológiai segítségnyújtásra alkalmas szobát, mely a "Lelki megújulás szobája" elnevezést kapta. Adottá vált a lehetőség pszichológus és zeneterapeuta által irányított foglalkozásokon való részvételre, akár egyénileg, akár családtagokkal közösen. A berendezésnél törekedtünk a bensőséges, barátságos miliőre, de itt került elhelyezésre a vendégektől kapott apró kis emléktárgyak gyűjteménye, valamint kialakítottunk egy emlékfalat is régi fényképekből.

A Plébánia hátsó részében található másik helyiségből tornaszoba alakult, melyet felszereltünk mozgást segítő eszközökkel, mint bordásfal, labdák, szobabicikli, de a gyermekek mozgásigényét és mozgásjavítását is különböző fejlesztő eszközökkel segítjük. Az AYRES terápiához tartozó csepphinta az egyensúly és mozgásfejlesztés fontos eszköze, melyet sikeres pályázati támogatásból tudtunk megvásárolni. Ragyogó kikapcsolódási lehetőséget és a hasznos időtöltést segíti még a mobil kosárlabdapalánk, mely kül és beltéri használatra egyaránt alkalmas. A tüskés lépegető segítségével vidám perceket szeretnénk szerezni a kicsi gyermekeknek. Eszköztárunk is bővült a csoportos foglalkozásokhoz, hiszen a tüskés labdák, a szalagok, a súlyzók a változatos mozgásformák gyakorlását teszik lehetővé gyógytestnevelő szakember irányításával. 

Nem feledkeztünk meg munkatársaink munkakörülményeinek javításáról sem, hiszen kialakítottunk számukra egy szociális helyiséget, melyet zárható szekrényekkel tettünk komfortossá, és a berendezéssel is segíteni szeretnénk a munkaközi szünet kulturált eltöltését, néhány percnyi megpihenést!

Az ellátotti étkező korszerűsítésre került, új terítőket is vásároltunk, melyek segítségével esztétikusabbá „varázsoltuk” a helyiséget. Figyeltünk az összhangra, hogy a vendégeink szép körülmények között, jó étvággyal tudják elfogyasztani az ízletes ételeket.

A felújítás az itt dolgozó munkatársak közös projektje volt, jó volt látni, ahogyan szívvel-lélekkel igyekeztek ötleteikkel és tevőlegesen is a megvalósításban részt venni, melyet ez úton is megköszönünk!  

 Bízunk benne, hogy mihamarabb birtokba vehetik a vendégeink a megújult környezetünket, és örömmel fogadják a kedvező változásokat!