Új épületrésszel bővült a máriaremetei XXIII. János Otthon

A Katolikus Szeretetszolgálat máriaremetei XXIII. János Otthona hagyományos „házünnepén”, szeptember 7-én áldották meg a demens betegek nappali ellátását szolgáló felújított, átalakított, egykor óvodaként és paplakként is működő épületet. A Befogad-lak átadását szentmisével ünnepelte a közösség.

A XXIII. János Otthon ünnepi díszbe öltöztetett Szent József utcai épületrészének kertjébe, a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika tőszomszédságába hívták hagyományos „házünnepre” a szeretetszolgálat munkatársait, a lakókat és hozzátartozóikat. Az udvaron felállított szabadtéri oltár köré gyűlt össze a közösség a Kisboldogasszony napjához kapcsolódó ünnepen a kegyhely ligetes kertje faóriásainak nyugalmat sugárzó ölelésében. Idén különleges tartalommal gazdagodott az ünnep: átadták és megáldották az intézmény kertjében álló felújított egykori paplakot, mely eredetileg a szervita nővérek óvodája volt. A „Befogad-lak”-nak elnevezett épület átalakításának célja, hogy a demenciával élő idősek nappali gondozójának adjon helyet. A rászorulók számára otthonokat fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat szakmai munkájának egyik fő hangsúlya az Alzheimer-kórban és időskori demenciában szenvedők ellátása. 

Az átadási ünnepségen jelen volt Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár és a főváros II. kerületének polgármestere, Láng Zsolt.

A közösség szentmisével ünnepelt. A főcelebráns, Esterházy László pápai káplán, kerületi esperes-plébános, kanonok mellett több paptestvér koncelebrált.

 

(Magyar Kurír)

 

2017. szeptember 07.