Természetes gyermekáldás

A Természetes gyermekáldás projekt 2018 óta tart a Katolikus Szeretetszolgálat koordinációjában, az Emberi Erőforrások minisztériuma támogatásával. Miért nem jön a vágyott gyermek? Milyen családtervezési módszert fogad el a Katolikus Egyház? Milyen folyamatok történnek a női testben, amelyek befolyásolják a mindennapokat? Ezekre, és még sok más kérdésre is választ kaphatunk a Természetes Gyermekáldás programját böngészve. 

„Nagy erő rejlik a férfi és a nő szeretetkapcsolatában, és abban, hogy általad lettem anyává, általad lettem apává. (…) Az egyház a nő cikluskövetését fontos eszköznek tekinti ahhoz, hogy természetes módon tudjon az anya foganni” - mondta el Veres András, az MKPK elnöke, a pályázaton belül megvalósult Cikluskövetés oldalról. Ez a hiánypótló felület azért jött létre, hogy bemutassa azt a 4 cikluskövetési módszert, amely ma Magyarországon elérhető, és a hazai oktatók segítségével megtanulható.

A program a fiatalokra is gondolt, az általuk felmerült kérdések, problémák is előkerülnek a közelmúltban indult TRUSTEEN oldalon. Itt főleg a 10-18 év közötti korosztályt szólítjuk meg. Az ő mindennapi életük, dilemmáik kerülnek előtérbe úgy, hogy a katolikus egyház tanítása maximálisan érvényesül a lazább, fiataloknak szóló cikkekben. 

Szintén a fiatalokat, azon belül is az óvodás és az általános iskolás korosztályt célozza meg az amerikai World Youth Alliance által fejlesztett, magyar nyelvre lefordított „Human Dignity Curriculum” (Emberi Méltóság Tananyag) című, ismeretterjesztő és egészségtudatosságot fejlesztő módszertani segédanyag. Ahogy Veres András püspök kiemelte: „mindannyian folyamatosan alakulunk, formálódunk, testben-lélekben egyaránt, tehát mindig az életkornak megfelelő módon kell segíteni a gyermeket abban, hogy érett személyiséggé váljon, önmagát kellőképpen értékelje.”