Tanulj és dolgozz a Családok Átmeneti Otthonában!

 

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szociális munka alapszakon duális képzésre is lehetőség nyílt, melynek keretében a hallgatók tanulhatnak és munkatapasztalatot is szerezhetnek.

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthona, mint partnerintézmény, csatlakozott a Debreceni Egyetem duális képzéséhez az Egészségügyi Kar (Nyíregyháza) szociális munka alapszakon.

Célunk, hogy a nálunk dolgozó hallgató(k) a gyermekek és családok segítésén keresztül szerezzenek tapasztalatot, mint szociális munkás.

Szakterületünk, Otthonunk rövid bemutatása:

Az otthon családi házas környezetben helyezkedik el, az épületben pedig tágas lakószobák, illetve lakrészek állnak a családok rendelkezésére. Munkánk során fontosnak tartjuk megőrizni a családok minél nagyobb önállóságát, a legkisebb beavatkozás elvét követve,

  • átmeneti elhelyezés, lakhatás biztosításunk,
  • rászoruló családok gyermekeinek gondozásához, neveléséhez szükséges feltételeket biztosítjuk,
  • ügyintézés, információnyújtás történik,
  • munkakereséshez infrastrukturális hátteret biztosítunk,
  • közösségi szabadidős programokat szervezünk,
  • jogi, pszichológiai, mentálhigiénés tanácsadást vehetne igénybe a hozzánk érkező családok.

Kiemelkedő figyelmet fordítunk a Családok Átmeneti Otthonában a gyerekek nyugodt, kiegyensúlyozott mindennapjaira. Folyamatosak a foglalkozások, kültéri programok és a tanulószoba.

Felvehető hallgatók létszáma:

1 fő.

Jelentkezés módja, határideje:

  1. Első lépésben a felsőoktatási felvételin keresztül jelentkezz a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka alapszakjára (duális képzés), amennyiben felvételt nyertél,
  2. jelöld meg, hogy a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthonában szeretnél dolgozni.
  3. Vedd fel a kapcsolatot a Családok Átmeneti Otthona szakmai vezetőjével, hogy egy személyes beszélgetésen keresztül megismerkedj a munkánkkal.

Kapcsolattartó neve, elérhetősége:

A képzéssel kapcsolatos részletes tájékoztatás, az alábbi linken elérhető: 

http://foh.unideb.hu/hu/dualis-kepzes