Tájékoztató előadás a cikluskövetésről

Március óta minden hónap utolsó hétfőjének estéjén tájékoztató előadáson vehettek részt a cikluskövetési módszerek iránt érdeklődők a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti központjában. Az előadások ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek.  

Schaffler Orsolya, a program koordinátora elmondta: fontos az, hogy az érdeklődők biztos forrásból halljanak a cikluskövetésről. Egy ilyen alkalom során megismerik a cikluskövetés alapfogalmait, illetve a különböző, Magyarországon elérhető módszereket (Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan).
Maga az alkalom egy úgynevezett bevezető előadás, amit csoportosan is meg lehet hallgatni. Az érdeklődők kapnak biologiai, anatómiai alapismereteket, megtanulják, hogy a különböző módszerek milyen biológiai jeleket figyelnek meg, illetve az előadó a saját módszerét részletesebben ismerteti. Ezután, ha valaki úgy dönt, hogy megtanulja valamelyik módszert, akkor ezt személyes oktatás során teheti meg.  Ilyenkor egy képzett oktatóval a saját ciklusáról beszél, saját megfigyeléseit nézik át - mindezt több hónapon keresztül jegyzetelve és elemezve a megfigyeléseket. 
"Voltak olyan párok, akik kisbabát szeretnének, voltak olyanok, akik jegyesként szeretnék megismerni a ciklusukat, volt olyan pár, akinek nemrég született kisbabája és szoptatás során szeretnék a kismama visszatérő ciklusát figyelni. Nagy örömünkre voltak egyedülálló fiatal lányok is a hallgatók sorában, akik "csak" azért jöttek, mert a ciklusukat szeretnék megismerni" - mondta el Schaffler Orsolya.