Tájékoztatás az ellátotti jogok biztosításáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kihírdetett veszélyhelyzet alatt az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) ellátottjogi képviselői feladataikat folyamatosan ellátják.

A jogvédelmi képviselők a koronavírus (COVID-19) terjedésének megakadályozása, valamint a járványügyi kockázat kiküszöbölése érdekében a személyes kapcsolattartások számát csökkentik. A  jogvédelmi képviselők telefonon, e-mailen és egyéb infokommunikációs platformon történő elérhetősége folyamatosan biztosított a betegek, az ellátottak, valamint hozzátartozóik és törvényes képviselőik részére. A területileg illetékes jogvédelmi képviselő

neve: Egediné Mandel Gizella

e-mail címe: gizella.mandel@ijb.emmi.gov.hu,

telefonszáma:+36 20 4899 595.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat Közép-Magyarországi Regionális Irodájának elérhetőségei

cím: 1134, Tüzér u.33-35.,

telefonszám: +36-1/9202-726.

Ebben a veszélyhelyzeti időszakban kiemelten fontos az érintett ellátotti csoportok jogbiztonságának fenntartása. A jelenleg kijárási és látogatási tilalom alá eső ellátottak számára előzetes egyeztetés alapján elérhetővé kell tenni az infokommunikációs kapcsolatfelvételt. A veszélyhelyzet visszavonásáig, a kapcsolatfelvételt és a kapcsolattartást előre egyeztetett, telefonos/videotelefonos, un. internetes „fogadóóra” keretében tudják a jogvédelmi szolgálat munkatársai biztosítani.

Megértésüket tisztelettel köszönjük!

2020. március 25.