Szüret a Papi Otthonban

Elkezdődött a szüret, jöjjön a must!
A szüreti időszak egyik elengedhetetlen hozzátartozója, egészséges, tápláló és mivel hamar erjedésnek indul, érdemes azonnal elfogyasztani! A must frissen préselt gyümölcslé, amely többféle gyümölcsből is készülhet. Magyarországon elsősorban a szőlőhöz kötjük, de sok helyen alma- és körtemustot is készítenek a betakarítási időszak után. A must bár elsősorban a bor alapanyaga, a szüreti mulatságokon gyakran fogyasztják még erjedés előtti állapotában, mert finom és nagyon egészséges! Ezek ismeretében, egy hűvös őszi délelőtt mi is belevágtunk a must készítésébe. Lelkes önkéntesünk - Takács Gyula - felajánlása, eszközei és tevőleges segítsége tette lehetővé a program megvalósulását! Ellátottjaink nagy lelkesedéssel fogtak a munkálatoknak, felidézve a régi szüretek történeteit.