Szörényi Gábor díj az odaadó, elhivatott munkáért

A díjazottak
A díjazottak

A Katolikus Szeretetszolgálat Szörényi Gábor jezsuita papról elnevezett díját hálaadó szentmise keretében adták át Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaházában december 17-én. 

A díjátadáson Vajda Norbert főigazgató nem tudott személyesen jelen lenni, ezért videóüzenetben köszöntötte a kitüntetetteket. Az ünnepség keretéül szolgáló szentmisét Burányi Roland atya celebrálta. Egy idézet segítségével rámutatott, hogy egy díjat sokkal inkább jellemez az, hogy kiről nevezik el és kik vehetik át, mint hogy kik alapították. A Szörényi Gábor-díj arról a kiváló jezsuita atyáról lett elnevezve, akinek a hite, reménye, szeretete, talpraesettsége a legnehezebb időkben is megmutatkozott. Az ’50-es években 11 ezer földönfutóvá lett szerzetestárs mellett és egy kettétört életpálya közepette is helytállt, amikor beteg, idős szerzetesnővérek és szerzetesek százairól kellett gondoskodnia új formában, és sok munkára termett embernek, a volt szerzeteseknek adott új életet a hetvenegy éve megalakult Katolikus Szeretetszolgálat révén. Egy kiváló embernek állít tehát emléket ez a díj, akinek a semmiből kellett várat építenie, és ebben a kiválóságban kell követnünk.
Idén tizenhárom terápiás munkatársuk tevékenységét ismerték el, köztük munkatársaink:  Wolf Mónika a székesfehérvári Országos Papi Otthon szociális munkatársa, illetve, Magyarné Dancsa Rozália, a lajosmizsei Szent Lajos Otthon munkatársa, szociális és terápiás egységvezetője. Gratulálunk a díjazottaknak és nagyon büszkék vagyunk rájuk!