Szociális Munka Napját ünnepeltük

Ünnepi összejövetel
Ünnepi összejövetel

„Segítsd a szenvedőt, akkor is, ha néha Te vagy a betegebb, s ne lássa rajtad, ha elhagyott a kedvesed, vagy nincs holnapra kenyered...” /Geiger Erzsébet/ 

A Szociális Munka Napja az International Federation of Social Workers  (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak. 

2021. 11. 08-án Ráczné Németh Teodóra intézményvezető és Bertáné Szőrös Mária telephelyvezető a Szociális Munka Napja alkalmából ünnepi megemlékezésen köszöntötte a Szent Lajos Otthon dolgozóit megköszönve az elhivatott és áldozatos munkát, amit az intézményben folytatnak. Az ünnepi műsor keretein belül az otthon lakói versekkel, énekkel köszönték meg a dolgozók kitartó munkáját és elkötelezettségüket a szociális munka iránt. Végül a jelenlévők egy vidám dia összeállítást nézhettek meg hétköznapjaikról, munkában töltött napjaik emlékezetes pillanatairól.  Meglepetésként pedig egy –egy ajándékcsomagot vehettek át a dolgozók a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványának köszönhetően a munkájuk megbecsüléseként. Az ünnepséget állófogadással zártuk, ahol kötetlen beszélgetésre volt lehetőség a finom falatok elfogadása közben. Ezúton is köszönjük az Alapítvány támogatását.