SZOCIÁLIS MUNKA NAPJÁN

A szociális munka napján, a XXIII. János Otthon részlegein ünnepeltünk, mely így a pandémia korlátai között különös jelentőséggel bír.

Hálás köszönet van szívünkben a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványa felé, aki az ünnepünket anyagilag támogatta. Minden munkatársunk kapott egy desszertet névre szóló köszönő kártyával és elfogyaszthattunk egy ünnepi estebédet is a támogatásnak köszönhetően. Köszönjük Fenntartónknak is, hogy lehetővé tette, hogy minden munkatárs SZÉP kártyájára húszezer forintot utaljunk. Nem utolsósorban hálás köszönet Lakóink felé, akik ünnepi műsorral készültek számunkra. Egy nagy szeretet Család tagjainak éreztük magunkat, melyről az alábbiakban számol be egyik munkatársunk.

- intézményvezető -

A szociális munka napjának előestéjén lehetőségünk nyílt közös ünneplésre, az Emmausz Házunk aulájában. Nagy öröm, hogy idén a Lakóink is megköszönték munkánkat egy tartalmas műsorral. A sokszínű összeállításban hallhatunk prózát, verset, komolyabb és humorosabb formában, de még dalra is fakadtunk. Szereplőink készültek, izgultak, mi pedig Értük és Velük izgultunk! A kedves és egyben megható produkció után, Igazgató Asszony fogalmazta meg a szociális munka értékteremtésre irányuló tevékenységeinek számos formáját. Egy rendkívül kifejező képsorozat kivetítést tekinthettünk meg együtt. Az elhangzott gondolatok ráirányították figyelmünket munkavégzésünk lényegi elemeire. Az eseményt szeretet-lakoma zárta. Nem magunkat ünnepeltük, hiszen sokszor csendben tesszük dolgunkat, sokszor észrevétlenül állunk Mások mellett, mégis minden munkatársnak jólesett a KÖSZÖNET! Hálás a szívem, hogy együtt építhetjük Isten országát! Gondolataimat Teréz Anya imájával zárom, mely az ünnepünk fő mottója volt.

Uram, akarod?

Uram, akarod a kezemet, hogy ez a nap a rászoruló szegények és betegek megsegítésével teljen?

Uram, neked adom ma a kezemet.

Uram, akarod a lábamat,hogy a mai nap azok látogatásával teljen, akiknek barátra van szükségük?

Uram, ma neked adom lábamat.

Uram, akarod ma a hangomat, hogy a mai nap beszélgetéssel teljen azokkal, akik a szeretet szavát szomjazzák?

Uram, neked adom ma a hangomat.

Uram, akarod a szívemet, hogy ez a nap a magányosok szeretetével múljon el, mert hiszen ők is emberek?

Uram, ma neked adom a szívemet.

- Bagdy Katalin terápiás munkatárs-