Szociális munka napja az Okos Gizella Házban

Nagy öröm, hogy a szociális munkásoknak is van napja, mégpedig november 12., melyet az Országgyűlés 2016. év óta munkaszüneti nappá nyilvánított mindazok számára, akik a szociális szférában végzik segítő munkájukat.

Ebből az alkalomból intézményünk, a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Okos Gizella Házban, 2021. november 11-én délután összdolgozói rendezvényen ünnepeltünk, ahol telephelyvezetői köszöntő és elismerő szavak után közösségépítő, vidám játékokon vehettek részt a jelenlevők. A köszöntő egy közös pezsgős koccintással zárult és szeretetvendégséggel folytatódott ünnepünk. Úgy gondolom, hogy időt kell szakítani a megállásra és ki kell lépni a mókuskerékből és ez a csütörtöki alkalom nagyszerű lehetőség volt erre, hogy mi dolgozók is jobban odafigyeljünk egymásra, más oldalról is megismerjük egymást és hálát adhassunk Istennek, hogy közösen végezhetjük a szolgálatot a ránk bízottakért – szívvel és szakértelemmel.

Hálásak vagyunk a fenntartónak és a a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványának, hogy fontosak számukra a dolgozók és lehetőséget biztosítottak a közös ünneplésre a szociális munka alkalmából. Az alábbi bibliai idézet adjon nekünk erőt a munkánk során: „Szolgáljatok az Úrnak örömmel.” Zsoltárok 100:2

Zorics Ilona szociális munkatárs