Szent Klára Idősek Otthona hírei

Tisztelt Érdeklődők, Hozzátartozók!

Intézményünkben 2023. március 13-tól a látogatás az alábbiak szerint alakul, amely magában foglalja, hogy a látogatáshoz NINCS szükség előzetes IDŐPONT EGYEZTETÉSRE.

Látogatási idősávok vannak, az alábbiak szerint, melyet kérünk figyelembe venni:

„Látogatási idő: naponta de. 9.00-11.00 , du. 13.00-17.00

Ettől az időponttól az ellátott állapota miatt térhetünk el.

A látogatókra is érvényes a látogatás idejére a házirend betartása.

Továbbá javasoljuk, hogy lehetőség szerint a látogatások alkalmával a közösségi tereinket használják a lakószobában történő találkozások helyett, a többi ellátottunk nyugalma érdekében.”

Farsangi visszatekintő - Űztük a telet!

Február 21-én intézményünkben bizony „keringőzött a kanál, csárdást járt a habverő, bokázott a máktörő”. Igazi remek hangulatban zajlott a délelőtti mulatság, melyben az otthon gondozási egységeiben lakók és munkatársak műsorral készültek. A zárószám pedig a dolgozók népes csapatából álló „lábtánc” volt a színes programkavalkád végén, mely kellő alapot adott az utána kezdődő délig tartó tartó zene-bona-vigasságnak.

Fogadják szeretettel a farsangi bálról készült pillanatképeinket.

Farsang van, farsang van,

járjuk a táncot gyorsabban!

Förgeteges ez a bál,

még a ház is muzsikál.

„Gyárfás Endre: Förgeteges ez a bál”

Tél kergető

Intézményünkben javában zajlanak a farsangi báli előkészületek ellátottainkkal, dolgozóinkkal a produkciókhoz. Mindenki kedvét leli benne, hogy a közelgő ünnepre minden elkészüljön. Lelkes a csapat! Programunkat a jövő héten tartjuk, lassan minden készen áll hozzá!

„Gyárfás Endre: Förgeteges ez a bál

Farsang van, farsang van,

járjuk a táncot gyorsabban!

Förgeteges ez a bál,

még a ház is muzsikál.”

Jubileumi fénykereszt ünnepségünk

Február 8-án hálaadó szentmisével kápolnánkban és a fénykeresztnél közös imával, áldással ünnepeltük fénykeresztünk felszentelésének tizedik évfordulóját intézményünkben. 2000. november 15-én II. János Pál pápa - akit ma már a szentek között tisztelhetünk - apostoli áldását adta mindazokra, akik fénykeresztet állítanak. A kereszt a keresztény kultúrkörben Jézus megváltó szenvedésének és Isten tökéletes szeretetének a jele. Jézus a jeruzsálemi Golgotán, a Koponyák hegyén, keresztre feszítve adta életét az emberiségért. A IV. századtól a keresztények dicsőségének a jele.

Minden esztendőben közös megemlékezést tartunk, ebben idén is segítségünkre volt Burányi Roland atya, aki a szentmisét celebrálta. Dolgozóink és ellátottaink szép számmal részt vettek ezen ünnepségen. „A fénykereszt, nem attól fénykereszt, hogy világít, vagy ki van világítva, hanem attól, hogy a Mindenható Isten világítja meg, árassza el kegyelmével, a hittel imádkozókat pedig ez a fény kíséri. ÁMEN.”

Weöres Sándor

Kereszt-árnykép

„…a kereszt két karja a légbe szétszalad,

rajta sovány kezek tört vért virágzanak:

„vigyázz: őr a lélek, de a test megszakad,

kétfelé visz ösvény s te szabad vagy, szabad…”

 

 

 

Ünnepi visszatekintő

Angyalkert Óvoda gyermekeinek műsora

 

Intézményünkben igyekszünk karácsonyváráskor is időseinkre figyelni. A családias foglalkozásokon, ápoláson-gondozáson túl hangsúlyt fektettünk arra, hogy ünnepi műsorokat is szervezzünk részükre.

December 13-án a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda Iskola és Gimnázium Angyalkert Óvodájának gyermekei és nevelőik látogattak meg bennünket, és csaltak örömkönnyeket lakóink szemébe kedves betlehemi műsorukkal. A gyerekek hoztak magukkal lakóinknak kedves kis ajándékot, és mi is készültünk számukra, amelyet átadtunk egymás részére. Megható pillantok voltak.

December 19-én hétfőn délelőtt, karácsonyi vetélkedőt szerveztünk ellátottainknak, amelyben aktívan, vidáman vettek részt, a program ünnepi dalok eléneklésével zárult. Aznap délután pedig középiskolás diákok érkeztek hozzánk a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégiumból, akik szintén örömteli perceket okoztak nekünk, akik láttuk, hallottuk őket.

December 20-án lakóink és dolgozóink Burányi Roland atya celebrálásában szentmisén vehettünk részt. Ezzel méltó lezárását adtuk a karácsonyi ünnepkörnek.

Köszönjük vendégeink közreműködését, azt, hogy eljöttek hozzánk és ünnepibbé tették a karácsony időszakát.

Az alábbiakban képsorozatban idézzük fel a decemberi emlékezetes pillanatainkat.

 

Hatvani élményeink

Nagy öröm volt ellátottaink és a programot kísérő dolgozóink számára a november 30-i hatvani kirándulásunk.

A Fenntartó Szeretetszolgálattal szerződésben álló HOMM Kft. segített nekünk speciális autóbuszukkal abban, hogy kerekes-székes ellátottainkat vihettük ezúttal kirándulni.

Célállomásunk tehát a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum volt.

A gyönyörű parkkal övezett múzeumban a munkatársak barátsággal fogadtak, alapos tárlatvezetésben is részünk volt.

Sok élménnyel gazdagodtak ellátottaink és mi, magunk dolgozók is, de meséljenek helyettünk az oldalra feltöltött képeink sokasága.

Szociális Munka Napja intézményünkben

November 12. a Szociális Munka Napja. Ez a nap a társadalom megbecsülésére hívja fel a figyelmet.

Számos terület van, ahol a szociális munkának létjogosultsága van, - az iskolai szociális munkától kezdve, egészen az idősgondozásig - nagyon széleskörű a tevékenységi kör, ahová be tudnak kapcsolódni segítő tevékenységükkel a terület szakemberei.

Intézményünkben november 14-én köszöntötte munkatársait Schiller Natália intézményvezető és összefoglalta a szociális szférában dolgozók munkájának fontosságát, kiemelte szerepüket.

Köszönjük, hogy a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványának jóvoltából, támogatásukkal - az előző évhez hasonlóan - az idén is méltó keretek között tudtuk ezt a jeles napot megünnepelni.

Hozzájárultak eseményünk színvonalas megrendezéséhez, a dolgozókkal közösen elfogyasztott ebédhez és a részükre átadott ajándékokhoz.

Köszöntünk minden szociális szférában dolgozót! Isten áldja munkájukat!

„Adjatok nekem egy imádkozó embert, és ő mindenre képes lesz. Az apostollal együtt elmondhatja: „Mindent megtehetek abban, aki nekem erőt ad.”.” - Páli Szent Vince, a szociális munkások védőszentje.

Alzheimer Világnap

Szeptember 21.: Alzheimer Világnap. Az Egészségügyi Világszervezet támogatásával létrejövő eseménysorozatot világszerte meg szokták rendezni. Mindennek célja, küldetése az, hogy felhívja a figyelmet az Alzheimer-kór és más demenciák terjedésének gyakoriságára, a bennük rejlő veszélyre. A tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogásnak a szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítására.

A jászberényi önkormányzat által fenntartott Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény meghívására részt vettünk az Alzheimer Világnaphoz kapcsolódó közös sétán Jászberény főterén, szeptember 21-én. Több lakó és munkatársunk vett részt ezen a rendezvényen.

Oldalak