Szent József Otthon hírei

Szüreti mulatság

Zorba tánc

Idén megszokott módon sikerült megtartanunk szüreti mulatságunkat. Lakóinknak szőlőből frissen préselt musttal, süteményekkel és egyéb finomságokkal kedveskedtünk. Hálás köszönetet mondunk egyik hozzátartozónak, aki az intézmény részére mini szőlőprést ajándékozott. Örömünkre szolgált, hogy e napon több hozzátartozó is részt vett a mulatságon. A képek is mutatják, hogy nagyon jó hangulat volt mind a lakók, mind a vendégek körében. 

Idősek Világnapja 2021. év

Operett színház színészei

Otthonunkban idén is megrendezésre került az Idősek Világnapja. Az egybegyűlteket apró ajándékkal köszöntöttük. Idén sem maradhatott el, hogy meghívott vendégekkel színesítsük az ünnepséget. Ennek alkalmából lépett fel Haberke Erika és Juhász László operetténekesek, akik a Fedák Sári Színház kiemelkedő tagjai. A képek is arról árulkodnak, hogy igen jó hangulatban teltek az órák.  A program során örömmel köszöntöttünk három szülinapos és tíz Mária névnapjukat ünneplő lakót. Dekorációnk is mutatja, hogy elbúcsúztattuk a nyarat, mert "Itt van az ősz, itt van újra....."!

Operett műsor a Stefánia Palotában

Operett színház színészei

Kiszabadulva a hétköznapokból lakóinkkal színházi előadáson vettünk részt a Stefánia Palotában. Gondtalan órák címmel operett slágereket hallgathattunk. Az arcokon lévő mosoly is azt mutatja, hogy jól éreztük magunkat és örömmel vettünk részt a programon. Igyekszünk lakóinknak színesebbé, változatosabbá tenni hétköznapjait. Sokáig el voltak zárva a külvilágtól, amit nehéz kárpótolni. Bízunk benne, hogy még lesz ilyen délelőtti program és elvihetjük lakóinkat egy kicsit kikapcsolódni.

Kerek évfordulós születésnapok

Sütő Sárika köszöntése 90 éves

2021. július 06-án három lakónk is ünnepelt kerek évfordulós születésnapját, egyikük 95 éves és ketten 90 évesek lettek. A solymári alpolgármester asszony, Dobrovkáné Dér Borbála köszöntötte és adta át a díszokleveleket lakóinknak. Vendégünk még sosem járt intézményünkben, ezért nagy örömmel járta körbe. Beszámoltunk neki intézményünk történetéről, eseményekről, tervekről, melyet nagy érdeklődéssel hallgatott. Bízunk benne, hogy lakóinkkal - kiemelkedő ápolásuknak köszönhetően - még sok--sok kerek évfordulót tudunk együtt megünnepelni. 

Színkavalkád

Új kollekció

Örömmel mutatjuk be új kollekciónkat. Az otthonban dolgozó gondozók munkaruhája megújult a napokban. Demens lakóink gondozásához elengedhetetlen a színek használata. Ezzel elkerülhetjük a hospitalizációt a bentlakók körében. A lakók is felfigyeltek rá, amivel színesebbé varázsoltuk mindennapjaikat.

Visszatért a megszokott hitélet otthonunkba

Mise hallgatás

Nagy örömünkre visszatért otthonunkba a megszokott hitélet. Solymár új plébánosa Szemere János atya minden pénteken reggel 8 órakor tart misét Szentháromság kápolnánkban. Kedves személyiségével hamar beilleszkedett közösségünkbe. Lakóink szívesen fogadják vicces, lelkes hozzászólásait és tátott szájjal hallgatják prédikációit, amire régebben nem volt lehetőség.

Krisztus Feltámadt!

Húsvéti dekorációnk

Nagy örömmel rendeztük meg idei húsvéti ünnepünket. Előadtuk lakóinknak a Passio-t, amit tátott szájjal hallgattak. Öröm látni lakóink szemében a meghitséget és megnyugvást. Hamár szeretteik körében nem lehetnek hónapok óta, akkor a dolgozók próbálnak némi boldogságot, szeretetet szívükbe csalogatni. Alleluja, alleluja, Krisztis Feltámadt és várjuk vissza!

Oldalak