Szent József Ház hírei

Szervezeti integrációról tájékoztatás

Kedves Hozzátartozók, Érdeklődők!

Amint minden lakónk családja, írásban értesítést kapott, a Katolikus Szeretetszolgálat, mint Fenntartó, - a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia jóváhagyásával - a Katolikus Szeretetszolgálat Szent József Otthon további hatékonyabb/gazdaságosabb működés érdekében, strukturális változásokat, átszervezést hajtott végre, racionalizálva az eddigi munkaszervezetét és célul kitűzve az intézmény hosszútávú biztonságos működtetését.

2022. január 1-jével, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent József Otthon önállóságát megszüntette és a  Katolikus Szeretetszolgálat, XXIII. János Otthon (1029 Budapest, Máriaremetei út 187.) telephelye lett, Katolikus Szeretetszolgálat, XXIII. János OtthonSzent József Ház néven. 

Fentiek értelmében az intézményvezetője Balog Józsefné, a telephelyvezetője Lénárt – Székely Tünde. (A főigazgatói tájékoztató a mellékletben olvasható.)

A Szent József Ház működése folyamatos, időseink ellátását továbbra is magas szakmai színvonalon biztosítjuk.

Kívánok mindenkinek Isten kegyelmében gazdag, boldog új esztendőt!

Balog Józsefné intézményvezető

Látogatási rend

Kedves Hozzátartozók!

A látogatási rend annyiban változott a mai naptól a Szent József Otthonban, hogy az intézmény kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogatható.

A részleteket a mellékletbe feltöltött - fenntartó által elfogadott -  dokumentumban olvashatják. Intézkedéseinket lakóink védelme érdekében hozzuk, így kérjük együttműködésüket.

Megértésüket köszönjük!

mb. intézményvezető

Szociális munka napján

"Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger!"

Kalkuttai Teréz Anya gondolataival és névre szóló desszerttel köszöntötte az újonnan kinevezett mb. intézményvezető, Lénárt - Székely Tünde, az intézmény dolgozóit a szociális munka napján.

Kis intézményünk családias környezete és befogadó, nyitott munkatársai lehetővé tette, hogy személyes gondolatainkat osszuk meg arról, hogy miért választottuk ezt a szakmát, mi erősíti bennünk az elhivatottságot.

Hálásak vagyunk a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványának, hogy anyagilag támogatta közös ünnepi szeretetvendégségünket, és a Fenntartónak, hogy anyagilag is elismerte kollégáink munkáját!

- mb. intézményvezető -

Szüreti mulatság

Zorba tánc

Idén megszokott módon sikerült megtartanunk szüreti mulatságunkat. Lakóinknak szőlőből frissen préselt musttal, süteményekkel és egyéb finomságokkal kedveskedtünk. Hálás köszönetet mondunk egyik hozzátartozónak, aki az intézmény részére mini szőlőprést ajándékozott. Örömünkre szolgált, hogy e napon több hozzátartozó is részt vett a mulatságon. A képek is mutatják, hogy nagyon jó hangulat volt mind a lakók, mind a vendégek körében. 

Idősek Világnapja 2021. év

Operett színház színészei

Otthonunkban idén is megrendezésre került az Idősek Világnapja. Az egybegyűlteket apró ajándékkal köszöntöttük. Idén sem maradhatott el, hogy meghívott vendégekkel színesítsük az ünnepséget. Ennek alkalmából lépett fel Haberke Erika és Juhász László operetténekesek, akik a Fedák Sári Színház kiemelkedő tagjai. A képek is arról árulkodnak, hogy igen jó hangulatban teltek az órák.  A program során örömmel köszöntöttünk három szülinapos és tíz Mária névnapjukat ünneplő lakót. Dekorációnk is mutatja, hogy elbúcsúztattuk a nyarat, mert "Itt van az ősz, itt van újra....."!

Operett műsor a Stefánia Palotában

Operett színház színészei

Kiszabadulva a hétköznapokból lakóinkkal színházi előadáson vettünk részt a Stefánia Palotában. Gondtalan órák címmel operett slágereket hallgathattunk. Az arcokon lévő mosoly is azt mutatja, hogy jól éreztük magunkat és örömmel vettünk részt a programon. Igyekszünk lakóinknak színesebbé, változatosabbá tenni hétköznapjait. Sokáig el voltak zárva a külvilágtól, amit nehéz kárpótolni. Bízunk benne, hogy még lesz ilyen délelőtti program és elvihetjük lakóinkat egy kicsit kikapcsolódni.

Kerek évfordulós születésnapok

Sütő Sárika köszöntése 90 éves

2021. július 06-án három lakónk is ünnepelt kerek évfordulós születésnapját, egyikük 95 éves és ketten 90 évesek lettek. A solymári alpolgármester asszony, Dobrovkáné Dér Borbála köszöntötte és adta át a díszokleveleket lakóinknak. Vendégünk még sosem járt intézményünkben, ezért nagy örömmel járta körbe. Beszámoltunk neki intézményünk történetéről, eseményekről, tervekről, melyet nagy érdeklődéssel hallgatott. Bízunk benne, hogy lakóinkkal - kiemelkedő ápolásuknak köszönhetően - még sok--sok kerek évfordulót tudunk együtt megünnepelni. 

Oldalak