Szent József Ház hírei

Pilisszentiváni horgásztónál

Augusztus 31-én, a pilisszentiváni horgásztónál sikerült kerekesszékes lakókkal - akik csak rövid távon tudnak buszos úton részt venni - egy szép délelőttöt eltölteni. A Solymártól 5 kilométerre levő tó jó választásnak tűnt, hiszen a 101 éves Etelka néni is nagyon élvezte. Ehhez a kiránduláshoz a máriaremetei kisbuszt vettük igénybe, melynek sofőrje Franka Viktor sokat segített. Köszönet érte!

telephelyvezető

Kirándulás a fóti templomnál

A kánikula elmúltával a Szent József Ház lakói részére kirándulást szerveztünk. Augusztus 30-án, a fóti kegytemplomot, illetve utána a kastélyt néztük meg egész napos program keretében. A kisbuszt, Csinos Nikoletta vállalkozó bocsájtotta rendelkezésünkre, sofőrünk Glaser György volt, aki a busz üzemanyag költségét fizette és akinek türelme segítőkészsége szintén hozzájárult a szép élmények gyűjtéséhez.

- telephelyvezető -

Elrepült a nyár, megörökített pillanatok a Szent József Házban

A solymári Szent József Ház lakóinak átlagéletkora 85 év feletti. Törekszünk mindennapjaik tartalommal való megtöltésére.

A nyári vakációt kihasználva a szünidőt töltő kisiskolásokat hívtunk egy –egy generációk közötti kapcsolatépítést elősegítő napra. Az idősek nagyon élvezték a közös társasozást, kártyázást, az udvaron a mozgásos tevékenységeket például a labdázás, séta. Születésnapok alkalmával az idősek maguk készítik az ünnepi süteményeket. Kultúra iránt is nagy az igény. A solymári Waldorf Pedagógiai intézet végzős kistanárai gyönyörű műsorral kedveskedtek. Feltöltődés volt az idősek részére a kórus előadása. A kertben a virágok gondozása, levendula, rózsa csokrok készítése a kápolnába, ribizliszüret. Alkalmanként ellátogat hozzánk Mása, a terápiás kutya, mely szintén jó hatással van lakóinkra.

Kecskés Katalin telephelyvezető

Anyák Napja a Szent József Házban

Az Anyák Napját,2022. 05. 08.- án, vasárnap rendeztük meg intézményünkben.  Lakóink nagyon készültek, szerették volna megvendégelni a hozzátartozójukat, általuk készített kókuszgolyóval várták vendégeiket. Kecskés Katalin (telephelyvezető) ünnepi megnyitója és felolvasása után, Dunai Norman Dávid (zeneművészeti szakiskola növendéke) több zongoradarabbal kedveskedett a jelenlevőknek. Főnővérünk, terápiás munkatársaink és dolgozóink szeretettel vették ki részüket az ünnep megszervezésében és a műsor elkésztésében.

Kegyes volt hozzánk az időjárás, az udvaron egy szép délutánt töltöttünk el együtt.

-telephelyvezető-

 

IMA ÉDESANYÁMÉRT    

Édes, jó Istenem hallgasd meg imám,

áldd meg az én drága, édes, jó anyám!

Mily sok jót tett velem, el sem mondhatom,

a nevét imámba belefoglalom.

Addig vagyok boldog, míg ő van velem,

éltesd őt sokáig, Uram, Istenem!

(Erdélyi Ilona)

 

Nyári gyermektábor Máriaremetén

Örömmel adjuk hírül, hogy az idei évben is, nyári napközis tábor szervezünk a XXIII. János Otthon máriaremetei részlegein, 2022. július 25-től 2022. július 29-ig, gazdag programokkal és étkezés biztosításával.

Az évek óta megszervezett öt napos „Generációk közötti kapcsolatot erősítő program” rendkívül jó hatással van időseinkre. Ismét testközelből átélhetik anyai – nagymamai örömeiket és a gyerekek – fiatalok találkoznak az időskorral, demenciával, mint az élet velejárójával, mindezt keresztény értékrendű közegben. A közös programok egész évre szóló visszaemlékezést biztosítanak mindenki számára.

A lakók – hozzátartozók pénzbeli adományának és az önkéntes munkatársaknak köszönhetően, az idei évben is térítésmentesen tudjuk biztosítani a napközis táborunkat.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lappal és egészségügyi nyilatkozattal lehet Elek Viktória telephelyvezetőnél.

E-mail elérhetősége: elek.viktoria@szeretetszolgalat.hu. Kérdés esetén a +3630 272 8073 telefonszámon is elérhető a telephelyvezető.

Ízelítőül mellékelünk a 2021. évi nyári táborról néhány képet.

Szeretettel hívjuk és várjuk munkatársaink gyermekeit, unokáit és lakóink unokáit, dédunokáit!

-intézményvezetés-

Húsvétra készülődés a Szent József Házban

Kedves Hozzátartozók!

Néhány pillanatképet osztunk meg a Szent József Ház lakóinak húsvéti készülődéséről.

Az alábbi verssel kívánunk a Feltámadás örömében teljes Húsvétot!

Juhász Gyula: Húsvétra

Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szívemnek már a gyász is röpke álom
S az élet: győzelem az elmuláson.
 

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!
 

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!

 

Áldott Húsvétot

Pilinkszky János gondolataival kívánunk mindenkinek áldott Húsvétot!

XXIII. János Otthon vezetősége

Pilinszky János: Harmadnapon

És fölzúgnak a hamuszín egek,
hajnalfele a ravensbrücki fák.
És megérzik a fényt a gyökerek
És szél támad. És fölzeng a világ.
 
Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszünhetett dobogni szive -
Harmadnapra legyőzte a halált.
Et resurrexit tertia die.

Szervezeti integrációról tájékoztatás

Kedves Hozzátartozók, Érdeklődők!

Amint minden lakónk családja, írásban értesítést kapott, a Katolikus Szeretetszolgálat, mint Fenntartó, - a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia jóváhagyásával - a Katolikus Szeretetszolgálat Szent József Otthon további hatékonyabb/gazdaságosabb működés érdekében, strukturális változásokat, átszervezést hajtott végre, racionalizálva az eddigi munkaszervezetét és célul kitűzve az intézmény hosszútávú biztonságos működtetését.

2022. január 1-jével, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent József Otthon önállóságát megszüntette és a  Katolikus Szeretetszolgálat, XXIII. János Otthon (1029 Budapest, Máriaremetei út 187.) telephelye lett, Katolikus Szeretetszolgálat, XXIII. János OtthonSzent József Ház néven. 

Fentiek értelmében az intézményvezetője Balog Józsefné, a telephelyvezetője Kecskés Katalin 2022.02.09-től. (A főigazgatói tájékoztató a mellékletben olvasható.)

A Szent József Ház működése folyamatos, időseink ellátását továbbra is magas szakmai színvonalon biztosítjuk.

Kívánok mindenkinek Isten kegyelmében gazdag, boldog új esztendőt!

Balog Józsefné intézményvezető

Szociális munka napján

"Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger!"

Kalkuttai Teréz Anya gondolataival és névre szóló desszerttel köszöntötte az újonnan kinevezett mb. intézményvezető, Lénárt - Székely Tünde, az intézmény dolgozóit a szociális munka napján.

Kis intézményünk családias környezete és befogadó, nyitott munkatársai lehetővé tette, hogy személyes gondolatainkat osszuk meg arról, hogy miért választottuk ezt a szakmát, mi erősíti bennünk az elhivatottságot.

Hálásak vagyunk a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványának, hogy anyagilag támogatta közös ünnepi szeretetvendégségünket, és a Fenntartónak, hogy anyagilag is elismerte kollégáink munkáját!

- mb. intézményvezető -

Oldalak