Szent Erzsébet Otthon hírei

Szociális Munka Napja a Szent Erzsébet Otthonban

November 12-én, pénteken szeretettel köszöntötte a Szociális Munka Napja alkalmából a Szent Erzsébet Otthon munkatársait Szalai Zsuzsanna intézményvezető, majd a lakók nevében Kurkó András. A lakók meglepetés műsorral örvendeztették meg a munkatársakat. A kis ajándékcsomagba még egy csodaszép ima, az ápolók imája is belekerült, munkatársaktól munkatársaknak.

Végezetül közös szeretetlakomával zárult a program.

Hálásan köszönjük a munkatársak számára adott Szép kártya juttatást a Katolikus Szeretetszolgálatnak és a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak a támogatását, mellyel hozzájárultak a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett ünnepség meghittségéhez.

Tölgyes Foci Kupa - TESCO "Ön választ, mi segítünk"

A TESCO "Ön választ, mi segítünk" pályázatának elnyerésével és támogatásával szeptember 21-én csodás napunk volt, sok napsütéssel, parányi esővel, széllel, sok nevetéssel, szurkolással, és focival.

Meghívásunkat elfogadva Tölgyes Foci Kupán vettek részt a környékbeli intézmények - Viktor Speciális Otthon Sződligetről, Pilisvölgy Otthon Pilisvörösvárról, Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Őrbottyánból és a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Gödről - futball csapatai a mi csapatunkkal közösen.

A TESCO pályázatán nyert támogatásból és a Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány támogatásával valósulhatott meg ez a kedves sport nap. 

Hálásan köszönjük a támogatóknak és a szervezésben, lebonyolításban résztvevő összes munkatársnak és külön köszönjük Horváth Attila edzőnek és Orosz András játékbírónak az önkéntes munkáját a program megvalósításában!

Belgiumi örökbefogadó szülői program

Barátok

Marie-Rose Pauwels, Belgiumból a múlt héten meglátogatott minket az örökbefogadó szülők nevében.

Az örökbefogadó szülők támogatásával lakóink nagyon sok szép kiránduláson, nyaraláson vehetnek részt, egyéni ajándékot kapnak karácsonykor, sőt még a születésnapjukra is kapnak egy-egy kedves képeslapot, ajándékot.

Marie-Rose 36 éve jár Ipolytölgyesre a Szent Erzsébet Otthonba és Ferivel, ők 36 éve örök barátok.

Hálásan köszönjük Marie-Rose Pauwelsnek és az örökbefogadó szülőknek a hosszú évek óta tartó barátságot és támogatást.

 

 

Március 15-ei megemlékezésünk

Ebben az évben először mi is megemlékeztünk az 1848-as szabadságharc hőseiről, akik a magyar nemzet szabadságáért adták életüket.

A megemlékezést intézményvezető asszony nyitotta meg, majd egy ismeretterjesztő videó közvetítésével kaptak lakóink az 1848-as szabadságharcról néhány fontos ismeretet.

Ezután lakóink közül néhányan verseket szavaltak, olvastak fel, ezzel emlékezve a hősökre. 

A megemlékezést a tankonyhán készült kokárda díszítésű sütemény közös elfogyasztásával zártuk. 

Bazális nap és bowlingozás belga és holland barátainkkal

A belga LINK csoport négy önkéntese, Mieke, Sigrid és két Jolien március 6-tól egy héten át segítették a gondozói munkát és délelőttönként bazális napokat, délutánonként pedig bowlingozást szerveztünk velük közösen egy-egy részlegünk lakói számára.

Mindehhez csatlakoztak a Nagybörzsönyben élő holland barátaink, Anita, Ineke, Gerard és Dick, így egy nagyon jó csapat jött össze a munkatársakkal közösen.

Nagyon szép élményeket, több figyelmet, szeretetet kaptak lakóink ebben a néhány napban.

2023. március 8. Nőnapi köszöntés

Aranyosi Ervin

Mindennap büszkén ünnepellek,
nem kell ehhez nőnap nekem!
Ha lelkeink egymásra lelnek,
az a te, s az én ünnepem!

Magyarországon hivatalosan 1948 óta ünnepeljük minden év március 8-án a nemzetközi nőnapot. 

A nőnap alkalmából a hölgy lakóinkat és az éppen itt önkéntes munkát végző belga és holland hölgyeket édességgel, a hölgy munkatársakat virággal köszöntötték, lepték meg férfi lakóink és munkatársunk, akik ezzel mosolyt csaltak minden hölgy arcára. Köszönjük Férfitársaink!

Életmentő készülék a Szent Erzsébet Otthonban

A Szent Ferenc Kórház által megálmodott "Mentsünk együtt életet" kampány részeként civil szervezetek, egyházi intézmények, önkormányzatok és szociális intézmények is pályázhattak kedvezményes árú defibrillátor készülékre. A Katolikus Szeretetszolgálat is részt vett a pályázaton, így most már a Szent Erzsébet Otthonban is elérhetővé vált az életmentő készülék. 

Nagyon fontos, hogy legyen ilyen a készülék, ahol nagyszámú ember él, vagy megfordul, hiszen Magyarországon a vezető halálokok között első helyen szerepel a hirtelen szívhalál. Ezzel a készülékkel ezekben az esetekben életet menthetünk, ha a készülék elérhető számunkra és szakszerűen, bátran használjuk.

Hálásan köszönjük a készüléket és a szakszerű oktatást, melyen munkatársaink közül ketten vehettek részt március 8-án a Szent Ferenc Kórházban. 

JÓSÁGHÍD - a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda támogatása

2022 Advent időszakában JÓSÁGHÍD címmel, adománygyűjtés indult a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumban, Általános Iskolában és Óvodában, Sághi Éva hitoktató kezdeményezésére az Otthon lakóinak javára. Örömmel álltak a kezdeményezés mellé a pedagógusok, az osztályfőnökök, a diákok és szüleik. Napról napra gyűltek a színes zoknik és a pénzadomány is, végül 500 pár zokni és 373 500 Ft összeg gyűlt össze, melyből felsőruházatot szeretnénk vásárolni lakóinknak.

Hálásan köszönjük a szívből jövő, önzetlen segítséget, támogatást. 

Külön köszönjük Nagy Csaba igazgató úrnak a kezdeményezés támogatását és Sághi Évának az elhivatottságát, az évek óta tartó barátságát, önkéntes munkáját.

Láthatjuk, ha van hite az embernek, és remél és hálás, akkor megtörténnek a csodák.

Oldalak