Sajtóközlemény projekt indításáról

2018 májusában a Katolikus Szeretetszolgálat vezetésével megkezdődött a „Szervezet- és működésfejlesztés, módszertani megújulás a Katolikus Szeretetszolgálat és a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat együttműködésében” c. projekt megvalósítása.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 202,71 millió forint európai uniós támogatás segítségével szervezet-, módszertan-, működés- és informatikai fejlesztésre kerül sor.

Az EFOP-1.9.8-17 kódszámú, Egyházi és civil szervezetek szociális közfeladat ellátásának támogatása c. felhívás keretein belül megvalósuló, 30 hónapos projektet (2018.május-2020.október) kétszereplős konzorcium valósítja meg, amelynek tagjai:
- Katolikus Szeretetszolgálat: Székesfehérvár, Csákvár, Jászberény, Tiszaalpár
- Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat: Szeged, Gerendás, Újkígyós

A kettő alprogramban (Szervezetfejlesztési és módszertani alprogram; Működésfejlesztési alprogram) fenntartható eszközök bevezetése és fejlesztése valósul meg. A hatékonyabb működtetést az információáramláson, új szakmai módszerek kidolgozásán, eljárások bevezetésén, valamint azok optimális hátterének kialakításán keresztül valósítjuk meg. Mindez az intézmények szolgáltatásainak színvonalát is egyértelműen emeli, ami hozzájárul az egyházi és civil szervezetek által ellátott szociális és gyermekvédelmi közszolgáltatások minőségének javításához.

További információ kérhető:
Scheiber Zsolt, projektmenedzser
scheiber.zsolt@szeretetszolgalat.hu