Sajtóközlemény

MEGÚJUL A CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONA CSÁKVÁRON

2018-ban megújul a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthona. A Katolikus Szeretetszolgálat 46,43 millió Forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Operatív Program EFOP-2.2.3.-17 keretéből a Családok Átmeneti Otthonának a korszerűsítésére, valamint a szociális szakmai munka fejlesztésére. 

Az Otthon célja hogy segítse az átmenetileg lakhatási gondokkal küzdő, rászoruló családokat, gyerekeket. 
A projekt megvalósítása 2018. márjus 1-jén kezdődik, és 12 hónapig tart.
Az európai uniós támogatással magvalósuló projekt négy szakmai pillére támaszkodik.

Az első az ÉPÜLET ÁTFOGÓ ENERGETIKAI felújítása, melynek része, fűtési rendszer átalakítása, a külső szigetelés, és vakolat, a vízhálózat javítása. A korszerűsítés költséghatékony üzemeltetést eredményez, csökken a környezeti terhelés és javul a lakóteret használók közérzete.

Második a FUNKCIONÁLIS AKADÁLYMENTESÍTÉSI FOLYAMAT, mely során az épület bejáratától, lakószobákig akadálymentessé válik az épület a látás és mozgássérültek számára is, biztonságosabb lesz a közlekedés. 

A harmadik, a már meglévő KÖZÖSSÉGI TEREK ÁTALKÍTÁSA, valamint a TETŐTÉR bevonása a családok ellátásába, segítésébe. A szobák komfortosabbá tételével a lakók és az dolgozók életkörülményei javulnak. A bútorok cseréje lehetővé teszi a jobb helykihasználást. A tetőtér átalakításával egy új nagy tér nyílik meg, mely további családok befogadását teszi lehetővé, valamint közösségi célokat is fog szolgálni.

A negyedik, a MUNKATÁRSAK SZAKMAI FEJLESZTŐ PROGRAMJÁNAK a megvalósítása. A szakmai program keretében szupervízióval segítjük a dolgozók mentális egészségét. A munkatársak kooperációs készségeinek a javítása és a közösségi tudat erősítésére csapatépítő programot szervezünk. Hatékonyabbá válik így a családoknak nyújtott szociális szakmai munka, a pszichológiai támogató tevékenység. Innovatív programként családi napot, és nyílt napot tervezünk a korszerűsített Otthonban.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a Széchenyi 2020 rovatban olvashatnak.

További információ: 
Kostyál László Árpád projektmenedzser