Sajtóközlemény

2018.05.10.

Katolikus Szeretetszolgálat
SAJTÓKÖZLEMÉNY
MEGÚJUL A CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONA
CSÁKVÁRON

 

2018-ban megújul a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon Családok Átmeneti Otthona. A Katolikus Szeretetszolgálat 46,43 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Operatív Program EFOP-2.2.3-17 keretéből a Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítésére, valamint a szociális szakmai munka fejlesztésére.

Az intézmény célja, hogy segítse az átmenetileg lakhatási gondokkal küzdő, rászoruló családokat, gyerekeket.

A projekt megvalósítása 2018. május 1-jén kezdődik, és 12 hónapig tart.

Az európai uniós támogatással magvalósuló projekt négy pillérre támaszkodik.

Az első az ÉPÜLET ÁTFOGÓ ENERGETIKAI felújítása, melynek része, a fűtési rendszer átalakítása, a külső szigetelés és vakolat, valamint a vízhálózat javítása. A korszerűsítés költséghatékony üzemeltetést eredményez, csökken a környezeti terhelés és javul a lakóteret használók közérzete.

Második a FUNKCIONÁLIS AKADÁLYMENTESÍTÉSI FOLYAMAT, mely során az épület bejáratától, a lakószobákig akadálymentessé válik az épület a látás és mozgássérültek számára is, így biztonságosabbá válik a közlekedés.

A harmadik, a már meglévő KÖZÖSSÉGI TEREK ÁTALAKÍTÁSA, valamint a TETŐTÉR bevonása a családok ellátásába. A szobák komfortosabbá tételével a lakók és a dolgozók életkörülményei javulnak. A bútorok cseréje lehetővé teszi a jobb helykihasználást. A tetőtér átalakításával egy új nagy tér nyílik meg, mely további családok befogadását teszi lehetővé, valamint közösségi célokat is fog szolgálni.

A negyedik, a munkatársak szakmai fejlesztő programjának a megvalósítása. A szakmai program keretében szupervízióval segítjük a dolgozók mentális egészségét. A munkatársak kooperációs készségeinek a javítása érdekében és a közösségi tudat erősítésére, csapatépítő programot szervezünk. Így hatékonyabbá válik a családoknak nyújtott szociális szakmai munka, a pszichológiai támogató tevékenység. Innovatív programként családi napot, és nyílt napot tervezünk a korszerűsített Otthonban.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.szeretetszolgalat.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ:
Kostyál Árpád projektmenedzser
Tel.: +36-1-479-3011
E-mail: efopcsakvar@gmail.com