Papi Otthon hírei

Ország, város,..., agytornáztunk

A szellemi frissességünk, memóriánk élessége függ az életkorunktól, fizikai állapotunktól, viszont jó tudni, hogy edzhető, befolyásolható.

A szellemi frissesség fokozására alkalmas az olvasás, a sakk, a keresztrejtvény-fejtés, a logikai játékok és a társas tevékenységek.

Agyunk megtornáztatása céljából, gyorsan tollat és papírt ragadtunk, invitáltuk vállalkozó kedvű lakóinkat egy kiadós ország-város játék csatára.

Sok nevetéssel, jó hangulatban telt a délután. Folytatása következik…!

Gofri Világnapja

A gofri egyike azon desszerteknek, amit szinte mindenki szeret. A feltéteknek, az önteteknek csak a fantázia szabhat határt. Március 25-én ennek a finom édességnek ünneplik a napját világszerte. Ebből a jeles alkalomból intézményünk lakóit gofrival leptük meg. Örömmel fogadták és mindenki kedvére ízesítette.

A Víz Világnapja

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban.

Ennek jegyében mi is meghallgattuk ellátottunk, Rostásy-Szabó Mihály előadását hazánk vizeiről. Megcsodáltuk az általa – a Balatonról - készített fényképeket.

Az előadás után ásványvizeket, gyógyvizeket kóstoltak lakóink.

Március 15.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, melyről intézményünkben is megemlékeztünk.
Lakóink közreműködésével az ünnephez méltó módon dekoráltuk a részlegeket és ünnepi megemlékezést tartottunk.

 

Nőnapi meglepetés

Nőnap közeledtével az urak szorgosan készültek meglepni a hölgyeket.
Egyik részlegünk a bájos, tavaszias dekoráció elkészítésében, a másik részleg egy figyelmes ajándék összeállításán fáradozott.
Intézményünk valamennyi hölgy dolgozója, és számos hozzátartozó, családtag is részesült a meglepetés ajándékból.
Ezúton is köszönjük az uraknak, hogy gondoltak ránk!

 

Filmvetítés

Minden héten egy délelőtt a mozi-élményé.
A közösen kiválasztott film megtekintése, a látottak megbeszélése, a vicces történeteken való együtt nevetés csapatépítő hatású. 
A rendszeres filmvetítés hatására megalakult egy mozi-klub, melynek tagjai tevékenyen vesznek részt az előkészületekben, népszerűsítik a programot társaik körében. 

 

Nagyböjti lelkigyakorlat

Varga László püspök nagyböjti lelkigyakorlatot tartott a székesfehérvári Papi Otthonban.
Varga László kaposvári püspök tartott háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatot idős paptestvéreinek február 26. és 28. között.
Varga László püspök lelkigyakorlatos beszédei elsősorban a szemlélődésről, a szentségimádásról és a csendről szóltak. Téma volt az öröm, a humor, a békességszerzés, hiszen ahol közösség van, ott konfliktusok is vannak, és szükség van a békesség teremtésére – hangsúlyozta a püspök. A megyéspüspök arra is teremtett időt, hogy meghallgassa paptestvéreit, megerősítse őket élő istenkapcsolatukban, hivatásukban.
A lelkigyakorlat utolsó napján az intézmény ellátottjai, hozzátartozóik és munkavállalói is részt vehettek a záró eseményen.

 

Oldalak