Őszutó a Zárdakertben

Angyali délelőtt az Orimamikkal

November 21-én délelőtt Pálinkásné Balázs Tünde vezetésével a gyóni Orimamik Klub négy tagja látogatott el hozzánk. A hajtogatott angyalka készítés rejtelmeibe avattak be bennünket.

A kézműves kör tagjainak lelkesedése hamar átragadt a jelenlévőkre is. A lendületnek és az apránként, jól begyakorolt mozzanatoknak köszönhetően a program végére egész sor színes, kedves angyalka sorakozott a lakók előtt. Gondolatban a legtöbb kis dísz már ott helyben gazdára talált valamely hozzátartozónál, hol egy gyermeknél, hol egy unokánál, vagy éppen dédunokánál. Úgy tervezzük, hogy az adventi időszakban továbbadjuk a megszerzett tudást, és azoknak a lakóknak is megmutatjuk az angyalka hajtogatás művészetét, akik ezen a meghitt délelőttön nem tudtak hozzánk csatlakozni. A jövőben is nagy szeretettel várjuk az Orimamikat!

 

Zenés délután az Orchidea Házban

Minden félévben zenés délutánnal örvendezteti meg lakóinkat Smida János, amiért nem tudunk elég hálásak lenni neki. Az itt élők mindig nagy szeretettel és örömmel várják ezeket a programokat, melynek most, november 27-én az Orchidea részleg adott otthon. Ezt az alkalmat szoktuk megragadni arra, hogy az elmúlt félévben név- illetve születésnapjukat ünneplőket nagyobb körben, közösen is köszöntsük. A jó hangulat, az önfeledtség, a mindennapokból való kiszakadás érzése most is jelen volt. Mindenki a maga módján, dalolva, dudorászva, tánccal vagy épp csendes befogadóként élvezte a muzsikaszót. Hiszen a lényeg az, amit Kodály Zoltán is mondott, hogy a „zene mindenkié’”.

 

A gyóni iskolások látogattak el hozzánk

November 28-án a Gyóni Géza Általános Iskola nyolcadikos diákjai érkeztek hozzánk. Szívet-lelket melengető műsorukkal szebbé tették az egyébként igen borongós, esős napot. Fekete Ibolya tanárnő vezetésével egy verses, zenés, hegedű- és gitárszólóból, majd egy kedves történetből álló műsorral készültek a fiatalok a mai találkozásra. Lakóinknak hol keze-lába mozdult a muzsikaszó ritmusára, hol a megható sorok csaltak könnyeket szemeikbe. A diákok a színvonalas műsor mellett finomságokkal is meglepték az itt lakókat. Hálásak vagyunk nekik, hogy itt jártak!