Őszi programok

Idősek napja

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek napjává, otthonunk lakóit ezen a napon műsorral köszöntöttük. Délben ünnepi ebéd és sütemény várta az ünnepelteket. Délután a Csákvár Város Önkormányzata által rendezett "Idősek napi műsorra voltunk hivatalosak. Boldogan tettünk eleget a meghívásnak, ahol érdeklődéssel hallgattuk Illés Szabolcs polgármester úr köszöntő szavait, majd szeretettel fogadtuk a két kiváló művészt, Denk Viktóriát és Domoszlai Sándort, akik csodálatos operett műsorral örvendeztették meg a megjelent szép korúakat.

Csákvári Geszner háznál kirándultunk

Lakóinkkal ellátogattunk Csákváron a festői környezetben található Geszner házhoz. Az épületet 150 évvel ezelőtt az Esterházy család építtette, jelenleg a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány központja. Sétát tettünk a parkban, megcsodáltuk az újonnan kialakított virágágyásokat. Majd Dorfinger Sarolta fogadott minket az oktatóközpontban, előadását figyelmesen hallgattuk, végigsétáltunk a Vértes csodálatos élővilágát bemutató diorámák előtt.

https://provertes.hu/index.php/kulturtorteneti-ertekek-es-vedelmuk/muzeumok-tajhazak-emlekszobak/134-geszner-haz-csakvar

Múzeumi látogatás

A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület által üzemeltetett, Csákvár Emlékházban jártunk. Itt Tóth Árpádné Marika fogadott minket nagy szeretettel. Meghallgattuk előadását Csákvárról és a múzeum történetéről. Ezután az "Otthon maradunk...alkottunk!" című, Jakubek Nóra, Janky Béláné Marika és Janky Bendegúz örömfestők által készített fantasztikus festményeket csodálhattuk meg. Majd átsétáltunk az állandó kiállításra és megnéztük a régi csákvári fazekasok munkáit is. Nagyon tetszett lakóinknak a "Nagymama szoba" ahol múltidéző beszélgetést folytattunk. A sok régi tárgy és fénykép láttán régi szép emlékeket idéztek fel, jó volt látni csillogó szemeiket.

http://vertesmuzeum.hu/