Orimamik és kisvonatozás

A gyóni Halász Móricz Kúriában havonta tartanak foglalkozást az Orimamik, ügyes kezű hölgyek, asszonyok Pálinkásné Balázs Tünde vezetésével.

Amellett, hogy a nyár folyamán megörvendeztettek bennünket látványosan szép, papírból készült munkáikkal, lehetőséget kaptunk arra is, hogy betekintést nyerjünk a papírhajtogatás művészetébe. 2019. szeptember 26-án tettünk látogatást az Orimamik foglalkozáson, ahol a papírvirág hajtogatásának technikájával ismerkedhettünk meg.  Lakóink szívélyes fogadtatása, a régi ismerősökkel való találkozás, a jó hangulat és a kifejezetten érdekes elfoglaltság további alkalmak lehetőségével biztatja a szervezőket. Köszönjük az Orimamiknak a kedves meghívást, és a Kúria dolgozóinak a vendéglátást!

Szeptember 27-én, egy szép őszi délutánon ismét vonatoztunk. Ezúttal a dabasi Jézus szobrot tekintettük meg a résztvevőkkel, melyet 2018. júniusában adtak át. Az alkotás az egykori Árpád-kori templom maradványai fölé magasodik a maga 10,2 méteres magasságával. Ezután lehetőségünk nyílt körbevonatozni a városunkat. Nagyon jó hangulatban telt az utazás.