Online rendezvények az Alzheimer Világnapon

Az idei évben is színes programokkal és témákkal várta az érdeklődőket a Katolikus Szeretetszolgálat az Alzheimer Világnapon, 2020. szeptember 21-én.

Ezen a napon világszerte olyan eseményeket szerveznek, amelyek felhívják a figyelmet a demenciával élők és a gondozó családtagokra. 

Idén a járványügyi szabályok ugyan nem tették lehetővé a nagyszabású rendezvényeket, a világháló azonban összekötött bennünket. A Katolikus Szeretetszolgálat több helyszínen (Székesfehérváron, Csákváron, Tiszaalpáron és Jászberényben) kínáltunk tartalmas programokat, filmeket, információkat, előadásokat mindenki számára. 

 Az „Adj esélyt az éveidnek” jeligével meghirdetett ingyenes programok a koronavírus járványra tekintettel online voltak követhetőek a www.demencia.hu oldalon. 

A nap folyamán a közvetítést követő érdeklődők hasznos lakossági információkat kaphattak a demenciáról, bemutatásra kerültek a témában Koltai Róbert főszereplésével készült rövidfilmek, megismerhették a demenciával élők hozzátartozóinak készült foglalkoztató füzeteket, és sok további érdekes téma várta a honlapra ellátogatókat

Székesfehérváron az Alba Plaza előtti téren Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának kamionja várta az érdeklődőket, ahol az átfogó szűrővizsgálatokon felül az INDA program keretében demenciaszűrést is végeztek.

 

Az alábbi linkeken találhat bővebb információkat:

https://www.szekesfehervar.hu/szuronappal-hivtak-fel-a-figyelmet-az-alzheimer

https://www.magyarkurir.hu/hazai/-adj-eselyt-az-eveidnek-szuronap-az-alzheimer-vilagnapon-szekesfehervaron

https://www.katolikusradio.hu/archivum.php?firstaudioid=18&mev=2020&mho=09&mnap=24&mora=18&mperc=04

https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_1_15397

https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=media184271_hu

https://www.fehervartv.hu/video/index/32408

https://fmc.hu/2020/09/18/alzheimer-vilagnapi-programok-szekesfehervaron-szeptember-21-en/

https://www.szfvar.katolikus.hu/hirek/alzheimer-vilagnap-sajtotajekoztato-20200921

https://www.vorosmartyradio.hu/2020/09/18/alzheimer-vilagnap-fehervari-programok/

https://obuda.hu/blog/hirek/szeptember-21-azheimer-vilagnap/https://www.gyorplusz.hu/gyor/figyelemfelhivas-a-demenciaval-elokert/