Okos Gizella Ház hírei

A Krisztusba vetett hit ereje

Az elmúlt napok történései mindannyiunk számára sok bizonytalanságot hoztak. Különösen igaz ez a tartós bentlakást nyújtó intézményekre, ahol a járványveszély megelőzése miatt teljes zárlatot rendeltek el. Az Okos Gizella Ház mentálhigiénés munkatársa kérdezte meg minderről Komorjai Lászlóné, Marika nénit, akinek higgadtsága jótékonyan hat a lakói környezetre. Marika néni egyike azoknak, akik még most is képesek mosolyogni. Őt faggatom, hátha eltanulhatjuk a titkát.

Amikor mindenki aggódik, akkor Marika néni hogyan tud nyugodt, kiegyensúlyozott maradni?

TELJES ZÁRLAT A XXIII. JÁNOS OTTHONBAN

ikt.szám: 10/2020.

INTÉZMÉNYVEZETŐI UTASÍTÁS

a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon teljes zárlatáról

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 13305-8/2020/EÜIG sz. 2020.03.08-án kelt határozatával és a Fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat 2020.03.12-én kelt, Főigazgatói utasításával összhangban a COVID - 19 koronavírus – járvány terjedésének megelőzése érdekében intézményvezetői hatáskörömben teljes zárlatot rendelek el az integrált intézmény

  • székhelyére (1029 Budapest, Máriaremetei út 187.),
  • Názáret Ház telephelyére (1029 Budapest, Szent József utca 5.),
  • Okos Gizella Ház telephelyére (1112 Budapest, Dayka Gábor u. 102-104.).

A teljes zárlat tartalmazza a látogatási tilalmat és a fertőzés kockázata miatt, a Lakók intézmény elhagyási tilalmát is.

Regölős játék

Immár másodszor jöttek el hozzánk a Németvölgyi úti Általános Iskola alsó tagozatos tanulói   betlehemezni a karácsonyi ünnepkör napjaiban. Idén a 3. osztályosok látogattak el hozzánk és  játékukkal megmelengették a  időseink szívét. Most egy terápiás kutya is elkísérte őket mindannyiunk a nagy örömére!

Dr. Patay Pál lakónk 105. születésnapja

Hosszú, fordulatos élete során volt földbirtokos és osztályidegen, katona és hadifogoly. Vezetett fontos ásatásokat és bejárta a Kárpát-medence csodálatos tájait, hogy számbavegye a magyarság ezernyi harangját, így őrizve meg kultúrális örökségünket. „Az életet már megjártam -Emlékezem Magyarországra és a XX. századra„ c. önéletírása a Nemzeti Könyvtár 98. kötete. A magyar harangtörténet mindentudója, a magyar agárversenyzés egyetlen élő tanúja, őskori régész,főmuzeológus, agrármérnök, a Magyar Érdemrend Lovag- és Tisztikeresztjével kitüntetett Dr. Patay Pál idén ünnepelte 105. születésnapját. Különleges kegyelem mindannyiunk számára, hogy vele ünnepelhettünk: családtagok, barátok, tisztelők, dolgozók és lakók.

Isten éltesse mindenki szeretett Pali bácsiját továbbra is jó egészségben!

Domonyvölgyi kirándulás

Gyönyörű időben jártunk a Gödöllő melletti Domonyvölgyben, a Lázás Lovasparkban. Megcsodálhattuk a parkot övező megnyugtató tájat, állatsimogatóban megcirógathattuk a hazai háziállatokat és megismerhettük a lovashajtókocsik történetét a helyi múzeumban.

Körbekocsikáztuk a birtokot lovaskocsin majd együtt élvezhettük a látványos lovasbemutatót. A napot egy nagyon ízletes ebéd koronázta!

Mindenki élményekkel feltöltődve érkezett haza!

Idősek Világnapja 2019

2019. szeptember 30-án ünnepséget rendeztünk időseink tiszteletére az Idősek Világnapján. Mint tavaly is, örömmel fogadták lakóink a Tevékeny Élet Fesztiválon fellépett szereplőinket és azon lakókat, akik szívesen mutattak meg választott művükből és magukból valami szépet.  Köszönjük szépen az értékes produkciókat, sok szép értékes évet kívánunk minden lakónknak egészségben és harmóniában!

Oldalak