Okos Gizella Ház hírei

Zarándoklat - Mátraverebély-Szentkút 2019

Fel a barlanglakásokhoz

2019. június 28-án szintén hagyománnyá vált módon, felkerekedünk és elzarándokolunk Jézus Szíve Ünnepére e gyönyörű Nemzeti Kegyhelyre.  Orosz Lóránt atya meleg szavakkal köszöntött bennünket A szentmisét  Varga Lajos váci segédpüspök celebrálta a látványos szabadtéri oltár előtt. Lehetőséget kaptunk gyónásra, és lakóink felvehették a betegek kenetének szentségét. Az ízletes ebéd elfogyasztása után elsétáltuznk a Szűz Mária forráshoz, amely Szent László lovának patája nyomán fakadt a legenda szerint. Megtöltöttük kulacsaink a csodatévő vízzel és akinek még maradt ereje, a volt pálos rendi szerzetesek lakta barlanglakásokhoz is feémászott a hegyoldalban. MInadannyian feltöltődtünk és szép élményekkel gazdagodva tértünk haza!

Anyák napja

Ismét ellátogattak hozzánk a Németvölgyi úti ÁLtalános Iskola - immár- 4. osztályos kis tanulói. A lakók nagy örömére a gyerekiek élő hangszerekkal tarkított, énekes, verses, táncos műsorral léptek fel, amit megkoronázott a betanító pedagógusok mezőségi tánca. Köszönjük szépen a megható produkciót!

2018 Karácsony és Ünnepi ebéd

Neves művészünk, Haumann Péter tolmácsolásában idén is kedves, megható és humoros történetek meghallgatásával ünnepeltük a karácsonyt. Meghívott vendégeink között szerepelt a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kórusa, akik gyönyörű énekeikkel varázsoltak ünnepet lakóink szívébe. Az ünnepséget ajándékosztás és egy csodálatosan finom ünnepi ebéd koronázta.

Dr. Patay Pál lakónk 104. születésnapja

Idén beköltözött - Otthonunk történetében eddigi legszebb kort megért lakónk- Pali bácsi 104. születésnapját ünnepeltük meg nagy örömmel Otthonunkban. Dr. Patay Pál a mai napig szívvel lélekkel "dolgozik" hivatásán: több mint hat évtizede kutatja, tanulmányozza Magyarország templomainak harangjait. Az ünnep alkalmával színes élettörténetét is megosztotta velünk, amit nagy élvezettel hallgattak 'kicsik' és ' nagyok'. Isten éltesse jó egészségben, Pali bácsi! Szeretettel: Az Otthon lakói és dolgozói

Karácsonyi Ünnepség és Ünnepi Ebéd

Neves művészünk, Haumann Péter tolmácsolásában idén is kedves, megható és humoros történetek meghallgatásával ünnepeljük a karácsonyt. Meghívott vendégeink között fog szerepelni a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kórusa, akik gyönyörű énekeikkel varázsolnak ünnepet lakóink szívébe. Az ünnepséget ajándékosztás és egy csodálatosan finom ünnepi ebéd fogja megkoronázni.

Oldalak