Okos Gizella Ház hírei

Domonyvölgyi kirándulás

Gyönyörű időben jártunk a Gödöllő melletti Domonyvölgyben, a Lázás Lovasparkban. Megcsodálhattuk a parkot övező megnyugtató tájat, állatsimogatóban megcirógathattuk a hazai háziállatokat és megismerhettük a lovashajtókocsik történetét a helyi múzeumban.

Körbekocsikáztuk a birtokot lovaskocsin majd együtt élvezhettük a látványos lovasbemutatót. A napot egy nagyon ízletes ebéd koronázta!

Mindenki élményekkel feltöltődve érkezett haza!

Idősek Világnapja 2019

2019. szeptember 30-án ünnepséget rendeztünk időseink tiszteletére az Idősek Világnapján. Mint tavaly is, örömmel fogadták lakóink a Tevékeny Élet Fesztiválon fellépett szereplőinket és azon lakókat, akik szívesen mutattak meg választott művükből és magukból valami szépet.  Köszönjük szépen az értékes produkciókat, sok szép értékes évet kívánunk minden lakónknak egészségben és harmóniában!

Katolikus Társadalmi Napok - Pécs

Mint minden évben, idén is képviseltette magát Otthonunk szeptember 27-én a katolikus intézmények népszerűsítésére rendezett Katolikus Társadalmi Napokon.

A látogatók megtekinthették lakóink lelkes, kreatív tevékenységeinek eredményét, pl. kötött virágokat, rajzokat, a számukra megszervezett eseményeket, foglalkozások tematikáját.

Az eseménynek idén gyönyörű városunk, Pécs adott otthont.

XVI. Tevékeny Élet Fesztivál

Immár sokadszorra szerepelnek sikerrel lakóink a  -főként idős és fogyatékkal élő emberek számára - megrendezett Tevékeny Élet Fesztiválon. Idén is minden szereplőnk szép élménnyel és nem utolsósorban díjakkal és ajéndékokkal térhettek haza.a próza és vers kategóriában illetve Különleges díjakra is szerte tettek fellépőink.

Szűcs Imréné : Szent II. János Páls pápa imája

Székelyné Göblyös Ágnes: Reményik Sándor: Kegyelem

Komorjai Lászlóné: Scéd gyeremekversek -válogatás

Burgermeister Ferencné: Schäffer Erzsébet: Gondolatok - részlet, Garai Gábor: Jókedvet adj Uram!

Szeretettel gratulálunk nekik!

Zarándoklat - Mátraverebély-Szentkút 2019

Fel a barlanglakásokhoz

2019. június 28-án szintén hagyománnyá vált módon, felkerekedtünk és elzarándokoltunk Jézus Szíve Ünnepére e gyönyörű Nemzeti Kegyhelyre.  Orosz Lóránt atya meleg szavakkal köszöntött bennünket. A szentmisét  Varga Lajos váci segédpüspök celebrálta a látványos szabadtéri oltár előtt. Lehetőséget kaptunk gyónásra, és lakóink felvehették a betegek kenetének szentségét. Az ízletes ebéd elfogyasztása után elsétáltunk a Szűz Mária forráshoz, amely Szent László lovának patája nyomán fakadt a legenda szerint. Megtöltöttük kulacsaink a csodatévő vízzel, és akinek még maradt ereje, a volt pálos rendi szerzetesek lakta barlanglakásokhoz is felmászott a hegyoldalban. Minadannyian feltöltődtünk és szép élményekkel gazdagodva tértünk haza!

Anyák napja

Ismét ellátogattak hozzánk a Németvölgyi úti ÁLtalános Iskola - immár- 4. osztályos kis tanulói. A lakók nagy örömére a gyerekiek élő hangszerekkal tarkított, énekes, verses, táncos műsorral léptek fel, amit megkoronázott a betanító pedagógusok mezőségi tánca. Köszönjük szépen a megható produkciót!

2018 Karácsony és Ünnepi ebéd

Neves művészünk, Haumann Péter tolmácsolásában idén is kedves, megható és humoros történetek meghallgatásával ünnepeltük a karácsonyt. Meghívott vendégeink között szerepelt a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kórusa, akik gyönyörű énekeikkel varázsoltak ünnepet lakóink szívébe. Az ünnepséget ajándékosztás és egy csodálatosan finom ünnepi ebéd koronázta.

Oldalak