Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Okos Gizella Ház

Jelmondat: 
Az élet legnagyobb értékeit sugározza felénk az Evangélium: a jóságot, a szelídséget, az irgalmas és segítő szeretetet... Gondoskodni másokról – betegekről, elhagyatottakról, öregekről és szenvedőkről – ez teszi az egyházat Anya-szentegyházzá!”
Telefonszáma: 
+36 1 319 2533
+36 30 755 3194
+36 30 755 3193
E-mail cím: 
okosgizella@szeretetszolgalat.hu
Intézményvezető: 
van der Meer Kinga
Telephelyvezető neve: 
Szabó Attila
Ágazati azonosító: 
S0023298
Elhelyezés: 
férfiak, nők és házaspárok
Felvételért felelős személy telefonszáma: 
+36 1 319 25 33
+36 1 319 06 04
Felvételért felelős személy e-mail címe: 
Ügyfélfogadási rend: 

Telefonos ügyfélfogadás:

Hétfő:              10-12 óra
Kedd:              14-16 óra
Szerda:            -
Csütörtök:       10-12 óra         

Péntek:            -

Személyes ügyfélfogadás:   

Szerda:           előzetes időpont egyeztetés után bejelentkezett érdeklődők fogadása

Az intézmény megközelíthetősége és külső környezete: 

Otthonunk Budapest, XI. kerületben, a Sas-hegyen, csodálatos zöldövezeti környezetben, a Dayka Gábor utca – Hegyalja út kereszteződéséhez közel található. Nagyon jól megközelíthető tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről (M2) , Déli pályaudvarról (M2) 59-es villamossal, a Blaha Lujza térről (M2), Ferenciek teréről (M3) vagy Kelenföld pályaudvarról (M4) a 8E busszal, és a Farkasréti Temető főbejárata megállónál kell leszállni.

Az intézmény rövid története: 

Az intézményt 1981-ben alapította az Esztergomi Főegyházmegye. Az országban ez volt az első kimondottan erre a célra magánszemélyek adományaiból létrehozott egyházi intézmény. Jelenlegi fenntartó a Katolikus Szeretetszolgálat (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.). 

Szakmai munka: 

115 fős bentlakásos intézményünkben élethosszig tartó személyközpontú gondozásra, családias légkörre és minőségi gondoskodásra törekszünk. Az Otthon Szakmai programja magában foglalja a szakápolást, gondozást, 24 órás nővéri felügyeletet (korszerű nővérhívó rendszerrel). Gondozási Egységet azon ellátottaink számára alakítottunk ki, akik testi vagy szellemi állapotuk miatt 24 órás ápolást és gondozást igényelnek vagy állapotromlásuk esetén az apartmanjukban már nem láthatók el. Lakóink egészségének megőrzéséről folyamatos orvosi ellátással gondoskodunk (háziorvos hetente kétszer, szemész-, pszichiáter-, geriáter, neurológus szakorvos havonta, kéthavonta), míg a gyógytornász a gyors rehabilitációt biztosítja csoportosan vagy  egyénre szabottan. A lelki egészség megőrzésére és a szabadidő tartalmas eltöltésére a mentálhigiénés és foglalkoztató munkatársakból álló csapatatunk sokszínű, változatos foglalkozást és programot és egyénre szabott lelkigondozást biztosít.

Az ellátottak elhelyezési körülményei: 

Otthonunk 5 szintes, 2 lifttel ellátott 81 lakóegységgel/apartmannal, valamint 24 fős gondozási egységgel rendelkező épület. Az apartmanok előtérrel, önálló, zuhanyzós fürdőszobával, részben erkéllyel és központi fűtéssel ellátott szobával rendelkeznek. Különleges kertünk még ma is első kertészkedő lakóink szorgos munkáját dicséri, ahol megpihenhetnek, imádkozhatnak a Mária szobornál, sétálhatnak a mára már kellemes árnyékot nyújtó, terebélyessé nőtt fenyőink, gyümölcsfáink alatt. Akinek kedve és ereje van, még a kertészkedésben is örömét lelheti. Otthonunk iránt folyamatos az érdeklődés, az érdeklődők többnyire lakóink és ismerőseik ajánlása alapján keresnek bennünket, hosszú várólistánk van.

2023.01.01-től a fenntartó 32 férőhelyre egyszeri belépési díjat állapított meg, melynek összege 6 000 000 Ft/apartman szoba, kétágyas elhelyezésnél 3 600 000 Ft/fő.

Lakók száma: 
115 fő
Intézményi térítési díj: 
8 035 Ft / nap
Szolgáltatások: 
  • napi ötszöri étkezés éttermünkben vagy -ha szükséges- az apartmanokban, diéta igény szerint
  • kényelmi szolgáltatások: takarítás, mosás-vasalás, a MinDigTV 7 ingyenes csatornája foghat
Látogatási idő: 

A hatályos házirend szerint, mindennap 10 órától - 18 óráig látogatható az intézmény.

Szentmise: 

Kápolnánkban a katolikus lelkiségnek megfelelően biztosítjuk a vallásgyakorlás lehetőségét. Naponta van szentmise, melyet a jelenben Lambert Zoltán atya lakónk celebrál.

Naponta rózsafüzér ima van és állandó lehetőség az imádkozásra, elmélyülésre az Oltáriszentség előtt. 

Bekerüléshez szükséges dokumentumok jegyzéke: 

-Kérelem;

-Egészségi állapotra vonatkozó igazolás;

-Jövedelem/vagyonnyilatkozat;

-Adatkezelési nyilatkozat;

Gondozási szükségletvizsgálat alapozza meg a bekerülés feltételét.

Események, rendezvények: 

Fontos törekvésünk, hogy Lakóink számára színvonalas és változatos rendezvényeket szervezzünk havi rendszerességgel. Részt veszünk a Katolikus Szeretetszolgálat saját rendezvényein, megemlékezünk a nemzeti ünnepeinkről, illetve  Házavató ünnepséget is szervezünk. Szórakoztató eseményünk a farsangi mulatság, ahol lakóink és dolgozóink is jelmezt öltenek. A lakók számára megrendezzük az Anyák és nagymamák illetve az Idősek Világnapját is és külön megünnepeljük a 100. életévüket betöltött lakóinkat. Szívügyünk lakóink minél aktívabb részvétele, ezért az ünnepi műsorok fellépői között egyre többen szerepelnek. Bátorítjuk őket a házon kívüli Tevékeny Élet Fesztiválon való fellépésre is.