Névadónkra emlékeztünk

2021.09.28-án intézményünk kápolnájában Burányi Roland atya celebrált misét, névadónk Páli Szent Vince tiszteletére.

„A segítő szeretet nagy mesteréről, aki önmagáról úgy nyilatkozott, hogy ,,egy ilyen nyomorult emberről nem érdemes egy szót sem ejteni'', a tettei oly tanúságot tesznek, hogy egyenként is alkalmasak volnának neve halhatatlanságának megalapozására. Mert Szent Vince szentek lelki vezetője, szegények, betegek, foglyok, rabszolgák, öregek, koldusok, árvák, elmebetegek atyja, társulatok, szerzetesrendek, szemináriumok alapítója, misszionárius, a francia papság megújítója, a prédikáció mestere; a háború, a nyomorúság és az éhség leküzdője volt; s szinte litániaszerűen lehet sorolni, mi mindenben volt Isten dicsőségére és felebarátai üdvösségére.” https://archiv.katolikus.hu/szentek/0927.html

Megemlékeztünk a Csákváron élt és tevékenykedett Vincés nővérekről, akik rendjét Páli Szent Vince alapította 1643-ban a Szeretet Leányai Társulat néven. A szentmise után intézményünk lakói és dolgozó együtt ünnepeltek. Lakóink dolgozóink támogatásával tanmesét adtak elő a Szeretetről címmel.

A Csákvári Cimborák férfikar is megtisztelte előadásával az ünneplőket. Lakóinknak ritka szép pillanatokat szerezve színvonalas műsorukkal. Kollégánk Czékmányné Nokta Zsuzsanna régi, kedves slágerekkel örvendeztetett meg minket.