"...Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.„

1992-től kezdődően minden év március 22. a Víz Világnapja.

Annak idején az ENSZ közgyűlése határozott úgy, hogy elengedhetetlen az emberek figyelmét ráirányítani a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot először 1993-ban tartották meg.

Az Otthon falain belül évről-évre megemlékezünk valamilyen formában erről a számunkra is fontos napról. Idén a kialakult járványügyi helyzet miatt más formában zajlott ez. Hagyományainkhoz híven idén is jó pár kolléga, és néhány lelkes lakó is csatlakozott az erre a napra érvényes „Öltözz kékbe!” kezdeményezésünkhöz. Amellett, hogy a víz, mint éltető erő jelentőségére hívhattuk fel ezáltal a figyelmet, az itt élő ellátottak napját is kicsit vidámabbá és színesebbé tettük. A nap folyamán kötetlen beszélgetés formájában tudtunk kitérni arra, miért nélkülözhetetlen része életünknek a víz. A faliújságok aktualizálásából rajzos-színezős alkotásaikkal vették ki részüket az idősek.

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.„    Antoine de Saint-Exupéry

- Antalffy Erzsébet -

2020. március 23.