Négy napos továbbképzés a Katolikus Szeretetszolgálatnál

Ismét tartalmas és izgalmas munkakörhöz kötött, kötelező továbbképzést tartottak a Katolikus Szeretetszolgálat központjában „Felismerések és segítségnyújtás az idősellátásban és a fogyatékkal élők ellátásában: tudásbővítés és készségfejlesztés” címmel.

Az október 5-én zárult, négy napos továbbképzés újítása volt, hogy nem csak idősellátásból, hanem fogyatékos bentlakásos otthonból is érkezhettek gondozók, ápolók és terápiás munkatársak. A továbbképzés szakmai elemei részben csoportbontásban kerültek megvalósításra, az idősellátás területén demencia, a fogyatékos ellátást érintően autizmus fókusszal. Gyakorlati, mindennapi életben használható eszközöket és szemléletmódot adtak át az előadók a résztvevőknek, akik egy, a témához illő érzékenyítő filmet is megnézhettek, saját érzéseiket és gondolataikat utóbb átbeszélve.

Mindkét területen dolgozók új, rendszerezett ismeretanyagot kaptak a pszichiátriai zavarok és az intézménybe kerülés és beilleszkedés lelki kihívásai témaköreiben, továbbá élményekkel és ismeretekkel egyaránt gazdagodhattak a kiégésmegelőzés, hangterápia és meseterápia területén.

Rendkívül pozitív visszajelzéseket adva, új kapcsolatokat építve és elégedetten távoztak a továbbképzést sikerrel elvégző, kreditpontot is szerzett munkatársak.