Katolikus Szeretetszolgálat Názáret Otthon

Jelmondat: 
"A boldogság ott talál otthonra, ahol az emberek elviselik egymást, ahol az emberek szeretik egymást, ahol az emberek beszélgetnek egymással, ahol az emberek jók egymáshoz, ahol az emerek egymásért imádkoznak, ahol emberek Isten közelségét érzik"
E-mail cím: 
nazaret@szeretetszolgalat.hu
Intézményvezető: 
Subeczné Poszlovszky Mária
Ágazati azonosító: 
S0027596
Elhelyezés: 
férfiak, nők és házaspárok
Felvételért felelős személy neve: 
Subeczné P. Mária
Felvételért felelős személy telefonszáma: 
+36 30 319 6761
Felvételért felelős személy e-mail címe: 
Ügyfélfogadási rend: 

Telefonon egyeztetett időpontban.

Az intézmény megközelíthetősége és külső környezete: 

Az Otthon Budapest XXIII. kerületében Soroksáron található. A Ráckevei HÉV-vel Közvágóhídról a 66-os és 166-os autóusszal a Határ úti Metrótól közelíthető meg.

Az intézmény rövid története: 

A Názáret Otthon Soroksáron, egy öröklés címén kapott családi villában, a hozzá tartozó Dunára néző telken épűlt házban kezdte meg működését 1994-ben. A kezdetben 30 egyágyas apartman a mai napra 54 férőhelyes otthonná bővűlt, többnyire a szobák kétágyassá alakításával. 2005-től az Alzheimer és demens betegek részére külön részleget alakítottunk, melyhez télikert kapcsolódik.

Szakmai munka: 

Otthonunk az általános idős ellátás mellett külön részlegben a demens és Alzheimer kórban szenvedők ellátására is készen áll. Rendelkezünk szakápolási tevékenységre jogositó engedéllyel is. Nagy gondot fordítunk a foglalkoztatásra, a tevékeny élet bíztosítására és a lelki gondozásra.

Az ellátottak elhelyezési körülményei: 

1-2-4 ágyas szobákban 3 szinten történik az elhelyezés. Minden szobához külön WC és fürdőszoba tartozik. A ház akadálymentes, lift van.

Szolgáltatások: 

Fodrász havi két alkalommal jön igény szerint.
Pedikűrös havi egy alkalommal, egyeztetve.
A Telekom kábeltévé szolgáltatásával akár 30 csatorna is nézhető.

Látogatási idő: 

A hét minden napján 10-18 óráig. (Ettől eltérő időpontot egyeztetni kell.)

Szentmise: 

Hetente egyszer van az Otthon kápolnájában szentmise, és biztosítjuk az elsőpénteki gyónást, szentáldozást. Igény szerint más felekezet is tart istentiszteletet.

Bekerüléshez szükséges dokumentumok jegyzéke: 

- kérelem- adatlap
- egészségi állapotra vonatkozó igazolás
- személyi igazolvány másolat

Események, rendezvények: 

A naptár ünnepeihez kapcsolódva a nemzeti ünnepeket, a néphagyományhoz kötődő ünnepeket, műsoros rendezvénnyekkel ünnepeljük meg. Heti, havi rendszeres programokkal színesítjük a lakók hétköznapjait. A szórakoztató, egészségmegörző, stb, programokon külső előadók, önkéntesek és a ház dolgozói is résztvesznek.