Názáret Ház hírei

Látogatási szabályok módosulása

Kedves Hozzátartozók!

Lakóink védelmében kérjük Önöket, hogy amennyiben külföldön jártak, kettő hétig ne látogassák intézményünket még tünetmentesség esetén sem!

Minden eszközzel igyekszünk továbbra is megvédeni idős lakóinkat a koronavírus fertőzéstől, jelen intézkedés is ezt szolgálja.

Ennek értelmében módosult a látogatási szabályzat is.

Intézményvezetése

Szabályok fokozatos feloldása

Kedves Hozzátartozók!

Őszinte hála van szívünkben a Gondviselő Isten felé, hogy a XXIII. János Otthon minden lakója és dolgozója ez idáig nem fertőződött meg a koronavírussal. Köszönet érte minden munkatársnak és Önöknek is, akik betartották kéréseinket! Szeretnénk, hogy az előttünk álló időszakba se történjen fertőzés intézményünkben, ezért az eddigi szigorú szabályok feloldását fokozatosan kívánjuk bevezetni. Ebbe kérjük az Önök további együttműködését! Az alábbiakban tesszük közzé Fenntartónk tájékoztatását.

(A mellékletben olvasható a hatályos látogatási szabályzat.)

-XXIII. János Otthon intézményvezetése-

Tájékoztató a látogatás rendjéről

Látogatási tilalom részleges feloldása

Kedves Hozzátartozók!

Örömmel adom hírül, hogy a XXIII. János Otthon intézményben a látogatási tilalom részleges feloldásra került 2020.06.11-től. Az átmeneti látogatási szabályok aláírt, hivatalos formája, melyet Fenntartónk jóváhagyott, a mellékletből letölthető. Kérem az abban foglaltakat betartani, hogy továbbra is megőrizzük idős lakóinkat a fertőzés veszélyétől!

Telefonos elérhetőségek:

Názáret Házban:

  • Kovács Mária gondozási egység vezetőápoló          +3630 393 6981
  • Gál Tímea gondozási egység vezetőápoló                +3630 755 3195

-intézményvezetés-

Filmhét a Názáret Házban

Egyházi intézményként kiemelten fontosnak tartjuk a jelenlegi helyzetben is a hitélet gyakorlásának lehetőségeit, még ha a megszokottaktól némiképp eltérő módon is. Ennek jegyében a behangosított szentmisék, az áldoztatás, a közös imádságok, valamint a vallásos tematikájú mentálhigiénés foglalkozások mellett a közelmúltban filmhetet tartottunk a Názáret Házban.

A hét során közösen tekintettük meg a Ferenc pápa életéről szóló dokumentumfilmet, majd szentmisét Pál Ferenc atya celebrálásával, végül a II. János Pál pápa életéről szóló filmsorozat egy részét. Nagy öröm számunkra, hogy a vetítések rendkívüli érdeklődésre tartottak számot Lakóink körében és számos megfontolandó gondolattal szolgáltak, amelyek megnyugvást adhatnak mindannyiunk számára ebben a különleges, embert próbáló időszakban.

Fenntartói levél

Kedves Hozzátartozók!

Szeretnénk Önökkel megosztani azt a levelet, melyet fenntartónktól, a Katolikus Szeretetszolgálat vezetőitől, Dr. Vajda Norbert szakmai igazgatótól és Kinde Kálmán gazdasági igazgatótól kaptunk. Nagy hála van szívünkben, hogy a járvány idején nemcsak a védőfelszerelésekről, fertőtlenítőszerekről gondoskodik fenntartónk, hanem ebben a kihívásokkal teli helyzetben lelki támogatásunkról, munkánk elismeréséről is. Az alábbi levél mindennapjainkat erősítő forrás, hogy Fenntartónk számít ránk, látja küzdelmeinket, de szolgálatunk értékét, gyümölcseit is!

Katonai fertőtlenítés a Názáret Házban, mely vidám majálist hozott időseink számára

Kedves Hozzátartozók!

Örömmel adom hírül, hogy az Operatív törzs által szervezett és a Magyar Honvédség által kivitelezett, idősek otthona teljes körű fertőtlenítése megtörtént a XXIII. János Otthon Názáret Házban is, 2020. 05. 04-én. Ennek köszönhetően a lakószobák, vizes blokkok, közösségi helyiségek és minden kiszolgáló helyiség fertőtlenítése megtörtént.

Köszönet a Honvédség munkatársainak, akik szolgálatukkal segítik a mi munkánkat a járvány megelőzés területén.

Távolság - közelség

Kedves Hozzátartozók!

Mára már nem kérdés, hogy a vírushelyzet alapjaiban forgatta fel és rendezte át a korábban megszokott életvitelünket. Talán mind közül az egyik legnehezebben feldolgozható tény, hogy most nem ölelhetjük, puszilhatjuk meg szeretteinket, nem mehetünk közel azokhoz, akik számunkra a legtöbbet jelentik, ráadásul azt sem tudjuk biztosan, hogy mindez meddig tarthat még. 

Különleges hat hétre való visszatekintés a Názáret Házban

Kedves Hozzátartozók!

Elsőként örömmel adom hírül, hogy Isten kegyelméből továbbra is jól vagyunk! Minden lakó és munkatárs jó egészségnek örvend. Amint a cím is hirdeti, különleges időszak ez mindannyiunk számára, hiszen március közepétől lakóink védelme érdekében nem jöhetnek az intézménybe szeretteik. Tudjuk, hogy mindenki számára nagy lemondás, hogy Húsvét ünnepét nem a megszokott módon ünnepeltük és az Anyák Napja is szeretteink megölelése nélkül lesz az idei évben.

Ugyanakkor kegyelmekkel gazdag is ez az időszak! Nagyon sok szeretetet, figyelmességet tapasztalunk egymás között és kívülről is.

Köszönjük a sok biztató mondatot, amit a családtagoktól kapunk! Köszönjük a fertőtlenített banánt lakóink nevében és azokat a pénzbeli adományokat, melyekkel most is segítik a minőségi gondozásunk feltételeinek fejlesztését.

Oldalak