Názáret Ház hírei

Filmhét a Názáret Házban

Egyházi intézményként kiemelten fontosnak tartjuk a jelenlegi helyzetben is a hitélet gyakorlásának lehetőségeit, még ha a megszokottaktól némiképp eltérő módon is. Ennek jegyében a behangosított szentmisék, az áldoztatás, a közös imádságok, valamint a vallásos tematikájú mentálhigiénés foglalkozások mellett a közelmúltban filmhetet tartottunk a Názáret Házban.

A hét során közösen tekintettük meg a Ferenc pápa életéről szóló dokumentumfilmet, majd szentmisét Pál Ferenc atya celebrálásával, végül a II. János Pál pápa életéről szóló filmsorozat egy részét. Nagy öröm számunkra, hogy a vetítések rendkívüli érdeklődésre tartottak számot Lakóink körében és számos megfontolandó gondolattal szolgáltak, amelyek megnyugvást adhatnak mindannyiunk számára ebben a különleges, embert próbáló időszakban.

Fenntartói levél

Kedves Hozzátartozók!

Szeretnénk Önökkel megosztani azt a levelet, melyet fenntartónktól, a Katolikus Szeretetszolgálat vezetőitől, Dr. Vajda Norbert szakmai igazgatótól és Kinde Kálmán gazdasági igazgatótól kaptunk. Nagy hála van szívünkben, hogy a járvány idején nemcsak a védőfelszerelésekről, fertőtlenítőszerekről gondoskodik fenntartónk, hanem ebben a kihívásokkal teli helyzetben lelki támogatásunkról, munkánk elismeréséről is. Az alábbi levél mindennapjainkat erősítő forrás, hogy Fenntartónk számít ránk, látja küzdelmeinket, de szolgálatunk értékét, gyümölcseit is!

Katonai fertőtlenítés a Názáret Házban, mely vidám majálist hozott időseink számára

Kedves Hozzátartozók!

Örömmel adom hírül, hogy az Operatív törzs által szervezett és a Magyar Honvédség által kivitelezett, idősek otthona teljes körű fertőtlenítése megtörtént a XXIII. János Otthon Názáret Házban is, 2020. 05. 04-én. Ennek köszönhetően a lakószobák, vizes blokkok, közösségi helyiségek és minden kiszolgáló helyiség fertőtlenítése megtörtént.

Köszönet a Honvédség munkatársainak, akik szolgálatukkal segítik a mi munkánkat a járvány megelőzés területén.

Távolság - közelség

Kedves Hozzátartozók!

Mára már nem kérdés, hogy a vírushelyzet alapjaiban forgatta fel és rendezte át a korábban megszokott életvitelünket. Talán mind közül az egyik legnehezebben feldolgozható tény, hogy most nem ölelhetjük, puszilhatjuk meg szeretteinket, nem mehetünk közel azokhoz, akik számunkra a legtöbbet jelentik, ráadásul azt sem tudjuk biztosan, hogy mindez meddig tarthat még. 

Különleges hat hétre való visszatekintés a Názáret Házban

Kedves Hozzátartozók!

Elsőként örömmel adom hírül, hogy Isten kegyelméből továbbra is jól vagyunk! Minden lakó és munkatárs jó egészségnek örvend. Amint a cím is hirdeti, különleges időszak ez mindannyiunk számára, hiszen március közepétől lakóink védelme érdekében nem jöhetnek az intézménybe szeretteik. Tudjuk, hogy mindenki számára nagy lemondás, hogy Húsvét ünnepét nem a megszokott módon ünnepeltük és az Anyák Napja is szeretteink megölelése nélkül lesz az idei évben.

Ugyanakkor kegyelmekkel gazdag is ez az időszak! Nagyon sok szeretetet, figyelmességet tapasztalunk egymás között és kívülről is.

Köszönjük a sok biztató mondatot, amit a családtagoktól kapunk! Köszönjük a fertőtlenített banánt lakóink nevében és azokat a pénzbeli adományokat, melyekkel most is segítik a minőségi gondozásunk feltételeinek fejlesztését.

Egy különleges időszakban, Húsvétra készülve a Názáret Ház lakói

Elsőként örömmel adom hírül minden Hozzátartozónak, hogy „Mindannyian jól vagyunk!”, ahogyan a kerítésre kihelyezett vidám szöveg is hirdeti.

Ezúttal is szeretném megköszönni mindenki megértését, hogy Szeretteivel fizikailag nem találkozhat a zárlat miatt! Tudom, hogy ez mindannyiunknak nehéz időszak, de csak így van esélyünk arra, hogy megóvjuk időseinket a fertőzéstől. Ezúttal is köszönöm minden munkatársamnak a szakszerű, lelkiismeretes munkát!

Megalakult intézményünkben az a szakmai team, akik koordinálják a járványügyi helyzetet, a megelőzésre helyezve minden energiánkat. A team tagjai a vezetőápoló, gondozási egységvezető ápolók és az intézményvezetője. Dr. Takács Péter intézményorvosa rendszeresen látogatja az intézményt és állandóan rendelkezésünkre áll.

Egy különleges hét krónikája

Ahogy a világot és országunkat, úgy bennünket is nehezen érintett a kialakult járványügyi állapot. A legfontosabb küldetésünknek azonban most azt tekintjük, hogy ami csak emberileg lehetséges minden óvintézkedést megtegyünk és megóvjuk idős Lakóink testi és lelki egészségét egyaránt. A lelki egészség védelme ebben a gyorsan eszkalálódó, rendkívül állapotban a szokásosnál is kiemeltebb figyelmet kap. Mentálhigiénés munkatársainkkal ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy ami pozitívumot csak lehet, kihozzunk ebből a helyzetből és a negatív hírek helyett mi a napfényt és az örömteli pillanatokat költöztessünk Lakóink szívébe.

TELJES ZÁRLAT A XXIII. JÁNOS OTTHONBAN

ikt.szám: 10/2020.

INTÉZMÉNYVEZETŐI UTASÍTÁS

a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon teljes zárlatáról

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 13305-8/2020/EÜIG sz. 2020.03.08-án kelt határozatával és a Fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat 2020.03.12-én kelt, Főigazgatói utasításával összhangban a COVID - 19 koronavírus – járvány terjedésének megelőzése érdekében intézményvezetői hatáskörömben teljes zárlatot rendelek el az integrált intézmény

  • székhelyére (1029 Budapest, Máriaremetei út 187.),
  • Názáret Ház telephelyére (1029 Budapest, Szent József utca 5.),
  • Okos Gizella Ház telephelyére (1112 Budapest, Dayka Gábor u. 102-104.).

A teljes zárlat tartalmazza a látogatási tilalmat és a fertőzés kockázata miatt, a Lakók intézmény elhagyási tilalmát is.

Oldalak