Megszentelték a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonát

„A család megerősödésének elősegítése azt jelenti: állhatatosan gondoskodunk valamennyi emberről és a teremtett világról.” (Ferenc pápa)

Az idei esztendőben ünnepli megalapításának 70. évfordulóját a Katolikus Szeretetszolgálat és a fenntartásában működő Szent Vince Otthon, Csákváron. Ez alkalomból ünnepi szentmisére és megemlékezésre került sor 2020. szeptember 26-án, csákvári Szent Mihály plébánián. Nagy megtiszteltetésünkre a szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök celebrálta, koncelebráns Gerendai Sándor esperes volt. Az ünnepi megemlékezést Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója nyitotta meg köszöntőjével. Ünnepi beszédet mondott Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, Illés Szabolcs Csákvár polgármestere és Pirityi Hajnal intézményvezető asszony.

Az ünnepség záró részeként, közös séta vette kezdetét a tavasszal felújított Szent Vince Családok Átmeneti Otthonának udvarába, ahol az intézményben élő gyermekek és szüleik már izgatottan várták a vendégeket, s két kisgyermek verssel köszöntötte az egybegyűlteket. Spányi Antal megyéspüspök, szívhez szóló, lelket erősítő szavakkal megszentelte az intézményt, megáldotta az ott élőket és az intézmény dolgozóit. Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója ünnepi köszöntőt mondott és átadta az "EFOP 2.2.3-17 átmeneti és rehabilitációs intézmények korszerűsítése” pályázat keretében felújított Szent Vince Családok Átmeneti Otthonát.

Nagyon megható volt mindannyiunk számára az együtt töltött ünnepnap!