Mátraverebély – Szentkút zarándoklat

A Fenntartónk által szervezett szentkúti zarándoklat az idei évben, szeptember 3-án volt. A különböző intézményekből több százan vettek részt az ünnepen.

A XXIII. János Otthon máriaremetei és farkasréti Házaiból 62 fővel zarándokoltunk a Mária kegyhelyre, lakók és dolgozók együtt.

Mindig a lelki megújulás forrása egy – egy zarándoklat, de az idei évben különleges jelentősége volt, mivel a pandémia miatt a tavalyi évben elmaradt, a többi programmal együtt. Lakóink hetek óta készültek a nagy napra, imádságos lelkülettel. Már a buszon elindult a lelki ráhangolódás. Az Okos Gizella Ház zarándokai, Lambert Zoltán atya által vezetett rózsafüzér imával érkeztek, a máriaremetei zarándokok imáit Lisóczki Tünde terápiás munkatárs vezette.

Mária énekekkel köszöntöttük Égi Édesanyánkat a kegytemplomhoz érkezve, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket a szerzetes testvérek. Lehetőség volt a szentgyónás elvégzésére, a betegek szentségének felvételére a szentmise keretén belül.

A szentmise elején Dr. Vajda Norbert Főigazgató Úr köszöntötte a zarándokokat, a főcelebráns Burányi Roland intézményi lelkész volt, aki a tőle megszokott szeretettel, vidámsággal tette emlékezetessé ezt a szép napot. Ünnepünkön részt Dr. Tóth Tamás a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára és Dr. Némerth Gábor, az MKPK irodaigazgatója.

Fenntartónk jóvoltából, finom ebédet fogyasztottunk el a zarándokház éttermében és konferencia termében. A bátrabb résztvevők a remetebarlangokhoz is felmentek és a Szent László és Mária forráshoz. A gyönyörű természet, a közösségi élmények, a szentségek vételében való részesedés, mindannyiunk számára lelki feltöltődést jelentettek.