Máriaremete hírei

Mindenszentek Ünnepe és Halottak Napja a Jerikó és Emmausz Házakban

A járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy lakóink a temetőbe meglátogassák Szeretteiket. Ezért a mai napon délután egy zenés, képes, meditatív elmélkedést tartottunk a Mindenszentek Ünnepéről és a Halottak Napjáról.

Herpy György atya lakónk ünnepi szavai, imái emelték megemlékezésünk fényét. A telephelyvezető és szociális munkatárs kreativitásának köszönhetően gyönyörű díszlet tette méltóvá a környezetet.

Megható pillanatokat éltünk át, amikor minden lakó kezébe fogta az égő mécsest, elhunyt Szerettére gondolt és a kereszt elé helyezte mécsesét.

Halottainkért az ünnepi szentmisét Burányi Roland intézményi lelkész, 2020. november 04-én, délelőtt fogja bemutatni a székhelyen és Názáret Házban egyaránt.

Dsida Jenő: Temetőben

Köröttem csend – és temető.

70. éves jubileum ünnep a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthonában

Béke Királynője szobor

A Katolikus Szeretetszolgálat 70. éves jubileumát ünnepelte, a XXIII. János Otthon, 2020. október 15-én.

A hálaadó szentmisét a máriaremetei Kisboldogasszony Kegytemplomban mutatta be, F.t. Esterházy László protonotárius, kanonok plébános. Koncelebráló papok voltak, Ft. Kemenes Gábor, Ft. Erdődi Ferenc és Ft. Burányi Roland atyák. Az ünnep videója a https://youtu.be/SWShFjlU5pk linken érhető el.

Az ünnepi szentmisén köszöntőt mondott Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat Főigazgatója, melyben bemutatta a XXIII. János Otthon történetét, továbbá Őrsi Gergely Budapest Főváros II. kerület Polgármestere, aki köszönetet mondott a Katolikus Szeretetszolgálatnak és a XXIII. János Otthonnak az idősek ellátásáért, itt a II. kerületben.

Hála, Ulrika Nővérért

Isten, minden út kezdete és vége, Nagy Ibolya, Ulrika nővért hazahívta örök örömébe 2020. szeptember 22-én, a XXIII. János Otthon Emmausz Házából, életének 90. szerzetesi fogadalmának 30. évében.

Ulrika nővérben egy Isten szeretetét sugárzó, kedves szerzetesnőt ismerhettünk meg, akinek mindig volt egy kedves szava mindannyiunkhoz. Intézményünkben hét évig élt a nővér, melyért hálásak vagyunk a Gondviselőnek. Néhány fényképpel felidézzük az Otthonunkban töltött mindennapokat. A nővér betegágyán, utolsó szavaiban is az erősítette meg, hogy nagyon szeret bennünket és találkozni fogunk az örök hazában. Biztos vagyok benne, hogy így is lesz!

Szerzetes társaitól kapott életrajzából idézünk, néhány eseményt.

Intézményi zárlat

Kedves Hozzátartozók!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935-2/2020/EÜIG sz. 2020.09.07-én kelt határozatával és a Katolikus Szeretetszolgálat, mint Fenntartó iránymutatásaival összhangban, a COVID - 19 koronavírus – járvány terjedésének megelőzése érdekében intézményvezetői hatáskörömben teljes zárlatot rendelek el az integrált intézményre vonatkozóan.  Az intézményvezetői utasítás részletei a mellékletben olvashatóak.

Köszönöm együttműködésüket lakóink védelme érdekében és kérem imáikat, hogy a járványügyi helyzet mielőbb szűnjön meg és mindannyian élhessük megszokott életünket!

A kapcsolattartás Szeretteikkel a járvány első hullámában megszokott módon videótelefon hívással, telefonon, e-mailen működik. Munkatársaim a szokásos módon telefonon hívhatóak. Csomagot névvel ellátva a korábbi szabályok szerint a portán lehet leadni.

Balog Józsefné intézményvezető

Nyári sörfesztivál a Jerikó és Emmausz Házakban

Közismert, hogy a mértékletes sörfogyasztás jótékony hatással van az egészségünkre. A sör igazán sokoldalú ital: csökkenti a szívinfarktus kockázatát, a krónikus gyulladásokat, a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét, a vesekőképződést, segítséget nyújt a szájban található mikrobák elleni küzdelemben, de még csontjaink egészségének megőrzéséhez és az agy optimális működéséhez, a kognitív funkciók javításához is hozzájárul.

2008. óta minden évben, augusztus hónap első péntekjén ünneplik világszerte a nemzetközi sörnapot, melynek célja a sörbarát nemzetek egyesítése, a készítők és felszolgálók ünneplése mellett az is, hogy összehozza az ünneplő baráti közösségeket.

Mi sem hagyhattuk ki tehát ezt az igazán nyárias életérzést nyújtó megemlékezést, hiszen az elmúlt hónapok eseményei után különösen ráférnek Lakóinkra az ilyen könnyed, jó hangulatú események.

Látogatási szabályok módosulása

Kedves Hozzátartozók!

Lakóink védelmében kérjük Önöket, hogy amennyiben külföldön jártak, kettő hétig ne látogassák intézményünket még tünetmentesség esetén sem!

Minden eszközzel igyekszünk továbbra is megvédeni idős lakóinkat a koronavírus fertőzéstől, jelen intézkedés is ezt szolgálja.

Ennek értelmében módosult a látogatási szabályzat is.

Intézményvezetése

Szabályok fokozatos feloldása

Kedves Hozzátartozók!

Őszinte hála van szívünkben a Gondviselő Isten felé, hogy a XXIII. János Otthon minden lakója és dolgozója ez idáig nem fertőződött meg a koronavírussal. Köszönet érte minden munkatársnak és Önöknek is, akik betartották kéréseinket! Szeretnénk, hogy az előttünk álló időszakba se történjen fertőzés intézményünkben, ezért az eddigi szigorú szabályok feloldását fokozatosan kívánjuk bevezetni. Ebbe kérjük az Önök további együttműködését! Az alábbiakban tesszük közzé Fenntartónk tájékoztatását.

(A mellékletben olvasható a hatályos látogatási szabályzat.)

-XXIII. János Otthon intézményvezetése-

Tájékoztató a látogatás rendjéről

Látogatási tilalom részleges feloldása

Kedves Hozzátartozók!

Örömmel adom hírül, hogy a XXIII. János Otthon intézményben a látogatási tilalom részleges feloldásra került 2020.06.11-től. Az átmeneti látogatási szabályok aláírt, hivatalos formája, melyet Fenntartónk jóváhagyott, a mellékletből letölthető. Kérem az abban foglaltakat betartani, hogy továbbra is megőrizzük idős lakóinkat a fertőzés veszélyétől!

Telefonos elérhetőségek:

A Jerikó és Emmausz Házakban:

  • Darázs Erika gondozási egység vezetőápoló                        +3630 860 9461

-intézményvezetés-

Trianoni megemlékezés az Emmausz Házban

Az Emmausz Ház lakóival csütörtökön bekapcsolódtunk a máriaremetei Kisboldogasszony templomban, Esterházy László Plébános Úr által bemutatott ünnepi szentmisébe. Ebben az internet segített, mivel élő közvetítéssel követhettük a szentmisét otthonunkból. A szentmise keretében mi is meg tudtunk emlékezni a 100 évvel ezelőtti trianoni eseményről. Lakóink imádságukkal maguk is hozzá kívántak járulni hazánk jövőbeli sorsának alakulásához. Hitünk szerint ebben, mint történelmünk során mindig is a Mindenható segítségére számítunk! Ennek kifejezésére hangzott el a szentmisén közösen elmondott alábbi ima:

Mindenható örök Isten! mindenkitől elhagyatva, senkitől meg nem hallgatva,

Hozzád fordulunk, aki senkit nem hagysz el és mindenkit meghallgatsz, hogy hallgasd meg a mi alázatos könyörgésünket,

és segíts meg minket, szegény magyarokat!

Ellenségeink lettek úrrá felettünk, országunkat feldarabolták, alkotmányunkat

Oldalak