Március elejének krónikája

A március 8-án életbe lépett látogatási tilalom végett lakóink sajnos személyesen nem érintkezhetnek hozzátartozóikkal, szeretteikkel. Mindenkinek nagy próbatétel ez. A kollégákkal közösen igyekszünk enyhíteni ezt a helyzetet, továbbra is színes, változatos, de egyidejűleg csak kevés embert megmozgató programokkal.

Az egyéni, személyes beszélgetésekre még nagyobb hangsúlyt fektetünk ebben az időszakban.Március elején még előzetes elképzeléseink szerint alakultak az egyes tevékenységek, azóta az országosan kialakult járványügyi helyzet miatt a megszokottnál is nagyobb körültekintéssel, rugalmassággal és empátiával igyekszünk alakítani az itteni mindennapokat. 

Moziklub a tornateremben

Lakóink kicsit nosztalgiázhattak, ezért nagy izgalommal várták délutáni moziklubos foglalkozásunkat. Kiválaszthatták a listából azokat a diafilmeket, melyeket szerettek volna meghallgatni. Foglalkoztató kollégánk felolvasását nagy élvezettel hallgatták. Kicsit mindenkit visszarepített a gyerekkorába ez a délután. A nagy sikerre való tekintettel rendszeresíteni szeretnénk ezeket az alkalmakat.

Szenior örömtánc

A hónap elején éppen csak lehetőség nyílt arra, hogy egy nagyon kedves volt kollégánknak köszönhetően lakók és dolgozók egyaránt betekintést nyerjenek a szenior örömtánc rejtelmeibe. Kíváncsisággal telve vártuk a pénteki alkalmat, mely mindenki arcára önfeledt mosoly csalt, s emellett kellemesen el is fáradtunk. Sajnos jelenleg kollégánk nem tud személyesen örömtáncot tartani, de őszintén bízunk abban, hogy a közeljövőben újra itt üdvözölhetjük. Addig is tanácsaival, iránymutatásaival örömtáncolunk tovább, és a már megszokott és kedvelt zenés ülőtáncot is folytatjuk.

Nőnapi köszöntések részlegenként

Minden viszontagság ellenére sem akartunk eltekinteni a nőkről való megemlékezésről. Az egyik férfilakónk már napok óta készült a köszöntésekkel, mellyel valamennyi részleg lakóit meglátogatta, az ott élő hölgyek és az ott dolgozó munkatársak legnagyobb örömére.

Süteménykészítés

A nőnaphoz kapcsolódóan süteménykészítést terveztünk. Az év elején már egyszer nagy lelkesedéssel és vidáman fogtak bele az idősek a zabpelyhes süti sütésbe, nem volt ez másként most sem. A sütésbe, a kialakult jókedélyű beszélgetésbe belemelegedve picit mindenki feledte a látogatási tilalom okozta hiányérzetet. Ehhez a sütemény finom íze és ínycsiklandó illata is nagyban hozzájárult. A továbbiakban is arra törekszünk foglalkozásainkkal, hogy az itt élő idősek minél inkább zökkenőmentesen éljék meg ezeket a napokat.

Keresztúti ájtatosság

A lelkünknek is kell a töltekezés, a megpihenés, és a hit. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ha más formában is, egyszerre kevesebb emberrel, de lehetőség nyíljon idén is a keresztúti ájtatosságra. Ennek keretei között a hívek hetente felidézik Jézus keresztútjának történéseit elmélkedő imádság és egyházi dalok kíséretében. Lélekben így készülünk  a közelgő Húsvétra.

 

- Kovács Éva és Antalffy Erzsébet -