Májusi programjaink

Kókuszgolyó

Anyák napja alkalmából kókuszgolyót készítettünk.

Lakóink nagy örömmel vettek részt ezen az alkalmon, szívesen készítették a kókuszgolyókat. Közben elmesélték, hogy régen milyen emlékezetes ünnepekre, alkalmakra került ez a finomság az asztalra. Délután, az anyák napi köszöntő ünnepség keretében kóstolhatták meg a műveket. Örömmel fogadták lakóink ezt a finom süteményt. Emellett az anyák napi megemlékezés nagy szeretettel, és meghatódottsággal töltötte el a szívüket.

 

Majális a hernádi Búzavirág Énekegyüttessel

Szabadtérre tervezett majálisunkat a borongós idő miatt sajnos zárt térben kellett megtartanunk.  Napközben a télikertet díszítettük fel az általunk készített díszekkel, mely mindenkinek nagyon tetszett. Délután már nagy izgalommal vártuk a hernádi Búzavirág Énekegyüttest, és Janit, a harmonikást. Csodálatos tavaszi dalcsokorral kedveskedtek nekünk, ami a szívünket is felmelegítette egy kicsit. A lakók lelkesen énekelték az ismert dalokat. Szokásosan alig vártuk, hogy elhúzzák a kedvenc nótáinkat is. Hangosan, lelkesen, tapsolva énekeltünk, akadt olyan, aki felugrott és táncra perdült a nóták hallatán. Nagyon kellemesen telt el ez a délután is, alig várjuk, hogy újra eljöjjenek, és egy jót énekeljünk. 

 

Kézműves foglalkozás a gyóni Miloszerni Vendégházban

2019. május 17-én, egy pénteki napon otthonunk lakói kellemes látogatást tettek a Miloszerni Vendégházban, ahol a sokaknak ismerős boszorkánylépcső, vagy mások által ördögnyelvnek nevezett dísz hajtogatásának technikáját sajátíthatták el, illetve eleveníthették fel. A régi szép emlékek sem maradtak el, hiszen akár munkahelyek, akár lakodalmas ünnepségek elmaradhatatlan díszítőkelléke elevenedett fel újra kezeik között. A hangulatot csak fokozta, hogy az asszonyok hamar nótázásba kezdtek. Ismert nóták és népdalok csendültek fel a ”kalákában”, melyhez a ház atmoszférája kiváló lehetőséget kínált. Nagyon jól sikerült a délelőtt, mindenki remekül érezte magát. Máskor is szívesen megyünk!

 

Péli László fotókiállításán jártunk

Május 27-én délután ellátogattunk a Kossuth Ház Galériába, Péli László fotókiállítására. Gondozottjaink az életképekből, tájképekből kaptak egy kis ízelítőt. Egy-egy kép megérintette a lakókat, volt, amiről sokat beszéltünk is. Mindenkinek nagyon tetszettek a képek, a kiállítás, máskor is szívesen elmennének.

 

/Hornyák Erzsébet, Janicsák Nikolett, Kökényesiné Gombár Zsuzsanna, Szűcs József Zoltánné/