Lelki rehabilitációs nap Bakonyszücsön

Tartalmasan tölthettünk el közösen egy szép őszi napot Bakonyszücsön és Bakonybélben Intézményvezető Kollégákkal, valamint a Szeretetszolgálat Gazdasági Főigazgatójával és néhány Munkatársával.

A vendégek érkezése után Forsthoffer Erzsébet, a házigazda intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd power point segítségével bemutatta az országban egyedülálló intézmény történetét, ismertette a nyújtott szolgáltatásokat és fényképekkel illusztrálta az itt folyó tevékenységet, a megvalósított fejlesztéseket.

Az ízletes reggeli elfogyasztása után a vendégek megtekintették az Otthont, majd a kis csapat a bakonybéli Szent Mauriciusz Monostor felé vette útját, ahol megismerhettük a Monostor történetét, a Szerzetes Atyák mindennapi tevékenységét. Külön öröm volt számunkra, hogy a szerzetesi imaórán közösen vehettünk részt, és aktív részesei voltunk a zsolozsma imádságnak. Megkóstolhattuk a Monostorban előállított termékeket, gyógynövényes teát, lekvárokat, mézet, likőrt és csokoládét.

A finom ebédet a Bakony Hotelben költöttük el, majd következő állomásunkra, a Pannon Csillagdába érkeztünk. A tárlatvezető érdekes információkat osztott meg velünk a csillagászati jelenségekről, a meteoritokról, a Nap és Hold „működéséről”.

Sajnos az idő gyorsan elrepült, de ennek ellenére jó volt együtt lenni, megismerni a munkatársakat, és kiszakadni kicsit a mindennapok forgatagából, új információkat, köztük lelki élményeket is gyűjteni.

Köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk kedves vendégeink, és bemutathattuk, hogy milyen feladatot látunk is el Bakonyszücsön a Lelki Rehabilitációs Otthonban. Örömmel látunk ismét Titeket!           

 

Esemény napja vagy napjai: 
2020. október 29. (csütörtök)
Esemény helyszíne: 
Bakonyszücs