Kirándulás Tatán

A HOMM Kft. által felajánlott speciálisan kialakított busszal (kerekesszékek rögzíthethetősége) Tatára kirándultunk, mozgásukban akadályozott lakóinkkal.

Lakóink egész héten izgatottan készültek, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőségünk, hogy elhagyjuk az intézményt, kicsit „messzebbre kiránduljunk”.

A Tatai Szent Kereszt felmagasztalása katolikus templomhoz érkeztünk ahol Juhos Imre mutatta be a templomot, beszélt a szent kereszt jelentőségéről, majd közös ima után, megcsodáltuk a templom melletti János Pál teret.

Ezután a hangulatos Fazekas utcán át sétáltunk a tópartra, ahol megcsodáltuk a felújított Esterházy – kastélyt, egy kis bepillantást nyerhettünk a neves család otthonába.

Elidőztünk a várnál, gyönyörködve a tóra és környékére nyíló kilátásban.

Ha tatai tópart, akkor kihagyhatatlan az Építők Parkja és a lángos. Köszönettel tartozunk a Fapuma dolgozóinak és tulajdonosának a megható kedvességükért amivel idős lakóinkat kiszolgálták.

Sokáig fogjuk még szép emlékként megőrizni szívünkben az élményt, mely arra ösztönöz minket, hogy bátran vállalkozzunk az intézmény falain kívül is felfedezni környezetünket, megtapasztalni az emberek kedvességét, melyből erőt meríthetünk a hétköznapokra.