Karácsonyi ünnep, intézményi zárlat alatt, a Jerikó és Emmausz Házakban

Az idei Karácsony mindenkinek más, mint az eddig megszokott. Elmaradtak az ádventi koncertek, programok, nem ajánlott járványügyi szempontból szeretetünk egyik legkifejezőbb jele, az ölelés és a nagyobb családi karácsonyi összejövetelek, nincsenek téli közös sportok, programok és még sorolhatnánk a korlátokat… De talán az egyik legnehezebb, hogy az idősek otthonaiban élők, hónapok óta csak online módon, telefonon, üvegfalon keresztül és az udvaron távolról integetve találkozhatnak szeretteikkel. A munkatársak igyekeznek minden módon pótolni a család hiányát, szeretetét. Tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen, de mindent megtettünk, hogy az Ünnep fényét intézményünk falai közé beragyogtassuk. Az idei évben nem jöhettek hittanos gyerekek karácsonyra, ezért a vezetőápolók, mentálhigiénés munkatársak és a menedzsment tanultuk be a misztériumjátékot, Karácsony Szent Éjjelének történetét. Másfél hónapig gyakoroltuk szerdán délutánonként szerepünket, ami számunkra is egy lelki feltöltődést jelentett a járványügyi előírások betartásának terhei alatt.

Az Emmausz Házban előadott misztérium játék is megtekinthető.

A Jerikó és Emmausz Házak lakóinak ünnepe, december 22-én, délután 15 órakor kezdődött, mely nagyon szép és tartalmas volt.bKoltay Endre lakónk szintetizátoron karácsonyi énekeket adott elő, a közös éneklésbe lakóink is bekapcsolódtak. Dr. Csabai István lakónk verset szavalt. Ezt követte a munkatársak karácsonyi éneke, fénytánca, majd karácsonyi zenés, képes vetítés és a misztériumjáték. Az intézményvezető emléklappal köszönte meg azoknak a lakóknak az egész éves munkáját, akik kiemelkedően szolgálták a közösséget.

  • Herpy György atya                           papi szolgálatát,
  • Koltay Endre                                    közösségi és liturgikus szolgálatát,
  • Vágvölgyi Stefánia                           liturgikus szolgálatát,
  • Guth Tiborné                                    közösségi szolgálatát,
  • Sólyomfi Judit                                  liturgikus szolgálatát,
  • Dr. Farkas Sándorné                       közösségi szolgálatát.

Az ünnepi műsort agape és ajándékozás követte. Megosztunk néhány képet a Hozzátartozók felé, hogy részesüljenek ily módon is ünnepünkben.

- intézményvezetése -

Állomány neveMéret
Fájl hofeher_a_taj.ppsx26.9 MB