Júniusi eseményeink

Kihívás napja

Egy aktív nyári nap az otthon életében

„Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek.” /Heltai Jenő/

A gyermeklét pedig, mint tudjuk, az önfeledt játék időszaka. Rendkívül fontos, hogy ezt a játékosságot a későbbiek során is magunkkal vigyük az úton. Intézményünkben minden évben szánunk egy napot arra, hogy ennek szellemében járjunk el.

2019. június 3-a egy napfényes nyári délutánra esett, amikor is lakóink több színtéren bizonyíthatták játékosságukat. Az udvaron lehetőségük nyílt kipróbálni a lengőtekét, egy következő állomáson kislabdadobásban jeleskedhettek, végül, de nem utolsó sorban építőkockázhattak, és a tornateremben is adódott lehetőség tekézésre azoknak, akiknek a szabadtéri állomáson felállított játék nem lett volna elég.

A megfáradt versenyzőket minden vetélkedő után frissítővel, valamint ízletes sós, és édes harapnivalóval kínáltuk.

Mindenki elégedett mosollyal nyugtázta a délutáni eseményeket, lelkesen várva a következő alkalmat, amikor egy kicsit újra gyermekek lehetnek.

Mesélő délelőtt Zsitva Annával

Otthonunkban mesélő délelőtt volt a lakóknak, amit Zsitva Anna tartott. A diavetítés előtt egy kis bevezető beszélgetésre került sor, majd kívánságok szerint vetítette le Anna a meséket. A lakóknak nagyon tetszett, hogy újra láthatják régi, kedvenc történeteiket.

Kisvonatos kirándulás

Igazán meleg júniusi nap volt, amikor lakóinkkal a helyi kisvonat utasaiként a borzasi romtemplom felé vettük utunkat. A menetszél kellemes hűsülést nyújtott, az ismerős utcák, házak, és a táj szépsége pedig megalapozta a jó hangulatot. A közös program hamar örömteli nótázásba csapott. A borzaspusztai egykori templom romjainál az épület és a környék történetéről, valamint a templom megépítését lehetővé tevő egykori sári főjegyzőről, Székely Józsefről emlékeztünk meg pár gondolat erejéig. Emellett Györe Tiborné: Kápolna Rom című verse is elhangzott. A hely különleges hangulata úgy hisszük, mindenkit megérintett.

Ribizliszedés a gyóni Mesevár Óvoda gyermekeivel

Egy napos hétfő reggel sok kis segítségünk érkezett a ribizli szüreteléshez. Már múlt évben is a Mesevár óvoda kis lurkói nagy lelkesedéssel vetették be magukat a ribizli bokrok közé, lakóink pedig nagy mosollyal az arcukon hallgatták, ahogy a gyermekek vidáman beszélgettek és szedték az érett gyümölcsöt.  Természetesen a kóstolás sem maradhatott el, és mint minden gyümölcsnek, amit saját kézzel szednek, ennek is nagyon jó íze volt. Még egyszer köszönjük a segítséget és várjuk vissza a kis csapatot jövőre is!

A Borovenka Hagyományőrző Néptánccsoport műsora

Most első ízben köszönthettük az Otthon falai között a helyi Borovenka Hagyományőrző Néptánccsoport ifjú táncosait. Már a fiatalok csodaszép, régi időket idéző öltözete magával ragadta a lakókat, vidám, pergős műsoruk pedig nagy elismerést váltott ki mindenkiből. A kezdeti technikai kihívások szerencsére sem a fellépők, sem a közönség lelkesedését, és jókedvét nem csorbították. További sok sikert kívánunk a csoportnak, és bízunk abban, hogy a közeljövőben ismét fellépőink között üdvözölhetjük őket!

Esernyő és gumicsizma kiállítás a Halász Móricz Kúriában

Június 27-én lehetőségünk nyílt látogatást tenni Dabas híres kúriájában, a Halász Móricz Kúriában, ahová már több kiállításra sikerült eljutni a lakókkal. Az állandó tárlat mellett most az Esernyő és gumicsizma kiállítást tekinthettük meg. Az épület megjelenése, bútorainak berendezése szép emlékeket keltett, illetve a kiállított modern, és figyelemfelkeltő, szépen kidolgozott kreációk mosolyt csaltak a látogatók arcára. A lakók egy-egy esernyőnél több percet is eltöltöttek, míg megvizsgálták, hogyan készült. Az egykori bálteremben frissítő limonádé fokozta a jó hangulatot, melynek kortyolgatása közben az ismert film (Lúdas Matyi) kiállított képkockái segítették a múlt felidézését. Ezúton is köszönjük a Halász Móricz Kúria dolgozóinak a szíves vendéglátást!

/Antalffy Erzsébet, Balázs Anita, Hornyák Erzsébet, Janicsák Nikolett, Kovács Éva/