„Jónak lenni jó”

2022.11.25-én Csákváron a Floriana Könyvtár és Közösségi Ház Színháztermében helyi civilek jótékonysági estet szerveztek, melynek bevételét az intézményünkben élő kisgyermekes családoknak ajánlották fel.

A rendezvényt Csákvár polgármestere Illés Szabolcs nyitotta meg. Majd a Katolikus Szeretetszolgálat képviseletében Pocsai Valéria gazdasági főigazgató-helyettes olvasta fel Dr. Vajda Norbert főigazgató üzenetét, miszerint a Családok Átmeneti Otthona különleges hely, nem pusztán lakói számára, akik otthont találhatnak benne, de a helyi közösség egésze számára. Az intézmény nem működhetne a helyi befogadó közösség nélkül.

Pirityi Hajnal az intézmény vezetője arról beszélt, hogy a történelem megmutatta, kizárólag azok a közösségek maradhatnak fenn, vészelhetik át a gondterhes időszakokat, ahol a közösség tagjai támaszkodhatnak egymásra, ahol a rászorulóknak mindig van, aki segítő kezet nyújtson, ahol a szolidaritás nem vész ki az emberekből.

Ez a mostani rendezvény azt bizonyítja, hogy a csákvári közösségben él ez a szolidaritás, amire mindnyájan büszkék lehetnek.

Amíg a közösségükben többen vannak a jóakaratú emberek, addig bízhatnak abban, hogy a legkiszolgáltatottabbak, a gyermek, az Önök gyermekei is, biztonságos, oltalmazó környezetben nőhetnek fel.

Az est lelkes szervezőinek, a fellépő gyermekek és felnőttek tehetségének, a fantasztikus közönségnek köszönhetően egy varázslatos élményben lehetett részünk. Szavakkal nem tudjuk hálánkat, köszönetünket megfelelően kifejezni, nem tudják teljesen tükrözni az érzést, amivel megajándékoztak minket az adományon túl.

Miért Működtetjük a Családok Átmeneti Otthonát minden velejáró nehézség ellenére?

Máté evangéliumában olvashatunk arról, hogy a jómódú polgárok szívesen hívták Jézust az asztalukhoz, mint híres prédikátort és gyógyítót. A nyomában járó koldusokat, a társadalomban megvetett embereket, utcagyerekeket viszont nem. Előttük szerették volna bezárni a kapukat.

Jézus, akkor fogott egy kisgyereket, odaállította középre, majd átkarolta őt, és azt mondta nekik: ha valaki az én kedvemért befogad egy ilyen kisgyereket, engem fogad be.

 

Isten áldja a jószándékú embereket!