"Jó úton járunk" – Speciális autóbusz használatáról kötött megállapodást a Katolikus Szeretetszolgálat

Kerekesszékes emberek szállítására átalakított buszt bocsátott a Katolikus Szeretetszolgálat részére a HOMM Kft. A több, mint harminc éves múlttal rendelkező cég a piaci áraknál kedvezőbb feltételekkel biztosítja a Szeretetszolgálat intézményei részére a mozgásukban korlátozott emberek szállítását.

A budapesti Páduai Szent Antal templom előtti térre megérkező buszt dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg. A HOMM Kft. buszflottájának ez a 400. járműve, első utasai az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon 13 kerekesszékes lakója, illetve kísérőik voltak. Az ünnepélyes áldás után a sajtótájékoztató a Pasaréti Közösségi Házban volt.

A sajtótájékoztatón felszólalt dr. Veres András megyéspüspök; dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója; Homm Károly és Tóth Balázs ügyvezető igazgatók; Hegyi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri biztosa; Szalai Zsuzsanna, a Szent Erzsébet Otthon intézményvezetője, valamint Grósz Viktória, az Otthon egyik lakója is. 

A Magyar Kurír cikkét itt olvashatják. 

Fotó: MTI